Grecia și Spania sunt printre destinațiile de vacanță preferate de români. Și pentru că aceste țări sunt atât de iubite, au devenit sursă de inspirație și în amenajările de interior, în special pentru căsuțele de vacanță.

Dacă eşti în căutare de inspiraţie pentru a reîmprospăta locuinţa sau poate că ţi-ai achiziţionat o casă de vacanţă şi încă nu ştii pentru ce stil decorativ să optezi, ţi-am pregătit câteva idei ca să ai de unde să începi.

Grecia

Grecia ne inspira prin contrastul puternic al culorilor și prin simplitatea amenajărilor interioare. Stilul grecesc poate fi considerat unul dintre cele mai vechi.Stilul decorativ grecesc este etnic şi tinde să respecte arhitectura tradiţională.

Stilul grecesc este unul uşor de obţinut. Interioarele greceşti sunt foarte simple şi rustice. Încăperile sunt spațioase, luminoase, și nu datorită spațiului foarte mare, ci a albului imaculat întalnit aproape în toate amenajarile interioare. De asemenea oferă o protectie împotriva temperaturilor ridicate.

Dacă doreşti să optezi pentru acest stil, mergi cu încredere pe elemente naturale, mobilier din lemn. Casele greceşti au geamuri mai mici, dar mai multe, iar tocurile uşilor masive sunt înlocuite de arcade rotunde.  Nu aveţi nevoie de multă mobilă. Piesele din casă trebuie să fie puţine, însă din lemn şi în stil rustic.

În cazul în care vrei să aduci puţină culoare în casă, optează pentru perne colorate, mozaic, ceramică şi multe plante.

Spania

Amenajarea casei optând pentru un decor spaniol este un mod excelent de a aduce elementele rustice și colorate în casa ta. Este un stil în care domină culoarea albastru și tonurile marine. La acestea adăugam albul și accente de culori tari.

În cazul în care doreşti o casă colorată, stilul spaniol oferă atât pereţi albi şi camere înalte, cât şi mobilier care te apropie de natură, lemnul. Casele spaniole se identifică prin pereţi culoarea soarelui şi a nisipului, fie portocaliu, fie maro, podele din lemn, lipsa uşilor, dar prezenţa cadrelor din lemn.

Băile sunt şi ele un punct de atracţie, deoarece jocurile cu faianţă oferă multă libertate în jocul decorativ.

Related posts

Casă contemporană cu design prietenos

Adina Meyers

Vă place stilul franțuzesc de amenajare?

Adina Meyers

Plafoane tapetate pentru interioare inedite

Adina Meyers