Stilul industrial a apărut încă din anii 1700, atunci când, în lipsa accesului la electricitate, oamenii au început să opteze din ce în ce mai mult pentru interioare spațioase, asemănătoare halelor, cu ferestre cât mai înalte, pentru lumină naturală.
Cu mult lemn, elemente metalice și combinații îndrăznețe între cărămidă și beton expuse, stilul industrial este unul ingenios și se adresează în principal persoanelor nonconformiste.
Stilul se potriveşte oricărei locaţii, de la o garsonieră intimă, la o casă spaţioasă. Cu ajutorul câtorva elemente industriale se poate schimba imediat vibe-ul unei încăperi, fără a renova complet apartamentul.
Look-ul industrial este la bază un stil minimalist, deci nu este nevoie de multe obiecte decorative.
Mobilierul în stil industrial
Când vine vorba despre mobilier se poate opta pentru combinaţii. Piesele cele mai potrivite sunt: mobilier din metal, lemn, fier forjat, în culori reci (gri sau bleumarin).
Pereţii trebuie să pară nefinisaţi. Se poate alege și faianţă care să imite pietrele. Parchetul sau gresia trebuie să fie în ton. Parchetul învechit sau o gresie ce imită pietrele merg de minune în căminul tău urban.
Piese de iluminat
Ideal este să montăm corpuri de iluminat al căror design combină elemente de tipul țevilor cu unele precum sfoara sau lanțurile. Becurile decorative cu filament, care amintesc de momentul de debut al stilului industrial, pot fi considerate vedetele acestui tip de design.