File de macrou cu ceapă caramelizată şi piure de morcov, usturoi şi parmezan, infuzat cu lavanda şi steluţe de anason.
Vrei o cină lejeră şi care se pregătește rapid? Foarte simplu: peşte! Carnea este uşoară şi se găteşte în doar câteva minute.Morcovul, o legumă care nu prea se foloseşte la garnitură, este mai mult decât potrivit pentru peşte. Se poate prepara sub forma unui piure parfumat foarte gustos!Ii dăm puțină culoare şi „talent” cu un praf de wasaby şi ceapă caramelizată!
şi masa este gata, gustoasă, uşoara şi arată fiţos.
Ingrediente pentru două porţii.
File de baby macrou – 3 peşti de dimensiuni mici .
Ceapă roşie – 200 gr
Morcovi – 300 gr
Usturoi – 50 gr
Unt – 100 gr
Parmezan – 50 gr
Ulei de măsline -40 ml
Chili -1 gr
Lavandă – câteva seminţe
Steluţa de anason -1 buc
Pudra de Wasabi 5 gr
Zahar brun 20 gr
Sare 1 lingurita
Piper 1 gr
Sfeclă deshidratată 20 gr
Mod de preparare :
Se condimentează fileul de macrou cu sare şi piper după gust şi se pune la frigider.
Punem într-o crăticioară la fiert, o steluţă de anason, cateva seminte de lavanda, morcovi, usturoi şi sare. După ce au fiert bine morcovii, scurgem apa şi punem totul într-un blender, împreuna cu untul şi parmezanul. Se blendează 30 sec.
Curăţăm ceapa roşie şi o tăiem rondele de 0,5 mm. Într-o tigaie se pune ulei de măsline la încins. După ce ajunge la temperatura dorită punem ceapa, zaharul şi fulgii de chili. Se sotează până când ceapa devine uşor maronie, apoi se pune deoparte într-un bol.
Fileu de macrou se trage puţin la tigaie cu ulei de măsline şi unt.
Pentru plating, punem ceapa caramelizată deasupra fileului de macrou apoi pudra de wasabi. Garnitura este piureul de morcovi, ornat cu sfecla deshidratată.
Chef Marin Cristian
cristianmarin_cuisine Instagram.
Cristian Marin Facebook
www.ohvaz.ro