Amenajari Interioare

Locul frigiderului intr-o bucatarie mai putin generoasa

Frigiderul este un aparat electrocasnic esential pentru oricare dintre noi, indiferent de stilul de viata, indiferent de cat de mult timp decidem sa petrecem in bucatarie. Din pacate, este un obiect masiv care nu se impaca prea bine cu bucatariile noastre de mici dimensiuni. Insa trebuie sa-i gasesti un loc, asa ca vom trece in revista cateva posibilitati, cu avantajele si dezavantajele lor.

Pune-l la colt!

Colturile sunt, in general, locuri problematice pentru mobilierul de bucatarie, dar nu pentru frigider! Daca ai o bucatarie de minim 8mp si cu o portiune de perete de circa 80 cm pana in fereastra sau pana la tocul usii, s-ar putea sa te numeri printre norocosi.

In coltul dinspre fereastra este cel mai comod, deoarece nu risti sa incurci pe alt membru al familiei care vrea sa intre in bucatarie. La intrare este mai dificil deoarece va trebui sa te asiguri ca nu blochezi accesul in bucatarie. In astfel de cazuri, devine destul de comun sa deschizi complet bucataria, fie inspre hol, fie inspre living, si sa folosesti peretele pana la usa ca o nisa in care sa ascunzi frigiderul.

Orice ai alege, insa, laterala frigiderului va actiona ca un perete in care poti opri mobilierul de bucatarie, integrandu-l cumva in design-ul bucatariei.

Sub blatul de lucru

Daca bucataria ta are o latime mica, optarea pentru un frigider clasic s-ar putea sa fie imposibila. Pentru a nu obtura fereastra, de exemplu, va trebui sa alegi un frigider de dimensiuni reduse, care sa nu treaca de inaltimea parapetului ferestrei. Astfel, vei putea sa-l integrezi in mobilier, sub blatul de lucru, intocmai cum faci cu masina de spalat vase.

In cazul in care ai o familie numeroasa sau obisnuiesti sa gatesti frecvent, s-ar putea sa fie nevoie sa achizitionezi un frigider si un congelator separat. Iti spunem de pe acum: va consuma spatiu pretios de depozitare, dar va fi o placere sa stai in bucatarie fara sa te incurce un aparat mare si inestetic.

Integrat in mobilier

Aici ne referim la ceva mai multa atentie la design decat in cazul frigiderului plasat sub blatul de lucru. Daca bugetul iti permite, poti incerca sa integrezi frigiderul intr-un dulap sau sa utilizezi sertare frigorifice. La prima vedere, va parea ca bucatariei tale ii lipseste frigiderul. Folosirea sertarelor, insa, poate creea zone de refrigerare in spatii mici in care nici nu te-ai fi gandit ca ai putea sa pui alimentele la rece.

Daca totusi ai bugetul mai redus si nu poti renunta la combina frigorifica, opteaza pentru mobilier la comanda care sa inglobeze frigiderul si nu ignora posibilitatea de a monta corpuri suspendate si in spatiul ramas deasupra acestui echipament electrocasnic voluminos.

In alta camera

Aceasta este varianta pe care incercam cu totii sa o evitam, insa uneori chiar nu avem posibilitatea de a ne eschiva. Daca trebuie sa alegi alt spatiu pentru frigider, plaseaza-l, in mod evident, intr-o camera adiacenta care sa nu-ti incomodeze foarte tare modul de lucru, fie ca este holul sau camera de zi.

Daca bucataria ta este intr-atat de mica incat sa nu permita amplasarea unui frigider, ia in calcul serios optiunea unei bucatarii deschise. Investeste intr-o hota buna si sparge un perete de compartimentare – s-ar putea ca aceasta decizie sa-ti schimbe viata!

Apoi, vezi ce ti se potriveste cel mai bine: poti sa-ti achizitionezi un frigider banal pe care sa-l ascunzi in spatele unei usi glisante sau in spatele unei usi normale de dulap? Perfect! Daca nu, va trebui sa strangi ceva mai multi bani si sa-ti achizitionezi un frigider „statement”, o piesa decorativa in sine. Exista pe piata cateva optiuni de-a dreptul delicioase, in culori vii si forme prietenoase!

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Renasterea tapetului

Adina Meyers

Mobilier pentru spaţii mici

Adina Meyers

Despre ambianta pe care o creeaza mobilierul stradal in orasele din Romania

Adina Meyers