Dintotdeauna, mobilierul a avut un rol major în cadrul locuinţei: pe de o parte serveşte nevoilor noastre şi ne oferă confort, pe de altă parte “îmbracă” şi înfrumuseţează spaţiul în care trăim.
Ultimii zeci de ani au adus schimbări radicale nu numai în privinţa tehnologiei, ci a stilului de viaţă. Astfel, populaţia care trăieşte în mediul urban a ajuns să o depăşească cu mult pe cea din mediul rural, realitate care se traduce prin spaţii locative mai mici, care se dovedesc o adevărată piatră de încercare atunci când trebuie amenajate. Tocmai de aceea, marile magazine de home & deco au dezvoltat foarte mult segmentul de mobilier dedicat acestor tipuri de spaţii. Astfel că, indiferent cât de mică sau de atipică ar fi suprafaţa locuinţei noastre, soluţii se găsesc. Trebuie doar să le căutăm.

Multifuncţional, flexibil, modular…

… adică exact mobilierul cu ajutorul căruia o banală garsonieră poate îndeplini cu brio toate funcţiunile: living, bucătărie, dormitor, birou. Incredibil, nu? Acest tip de mobilier este conceput în funcţie de nevoile şi cerinţele noastre actuale, astfel încât să ne facă viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Oferta care ne stă la dispoziţie este impresionantă: biblioteci care valorifică spaţiul pe verticală şi care pot ascunde adevărate “comori” (blaturi de birou, locuri de depozitare sau chiar paturi); tabureţi care se transformă în câteva secunde în măsuţe de cafea sau în corpuri de depozitare încăpătoare; scaune şi mese care pot fi stivuite, economisind astfel centimetri preţioşi; obiecte modulare care, puse laolaltă, formează o canapea încăpătoare pentru toţi prietenii veniţi în vizită sau un pat confortabil; ansambluri de depozitare suspendate care salvează spaţii “moarte” precum colţurile; mese cu exensii pliante etc.

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Candelabrul – un element decorativ perfect atunci cand stii cum si cand sa il integrezi in designul locuintei tale

Adina Meyers

Roșu și turcoaz? De ce nu?

Adina Meyers

De vanzare: Vila monument istoric in Bucuresti

Adina Meyers