Amenajari Interioare

6 trucuri să schimbi fața casei tale fără investiții majore

O locuință nu este un articol vestimentar, pe care îl poți schimba cu ușurință atunci când simți că te-ai plictisit de el. Casa ta înseamnă amintiri, înseamnă intimitate, siguranță și confort. Dar chiar și aceste lucruri nu pot opri în timp nevoia de a simți o schimbare în jurul tău. Rutina programului de zi cu zi se traduce și în obișnuința de a trăi înconjurată în permanență înconjurată de același lucruri. Din fericire, schimbările care pot produce un impact important pentru tine și starea ta de spirit în relație cu casa ta nu trebuie să fie mereu foarte costisitoare. Există și soluții la care poți apela protejându-ți în același timp bugetul.

 

6 trucuri să schimbi fața casei tale fără investiții majore:

 

1. Schimbă perdelele și draperiile din locuință

Perdelele și draperiile pot mereu să producă un impact major în orice locuință și asta pentru că te poți juca foarte ușor datorită lor cu lumina naturală. Tonul lor poate aduce un aer mai cald și primitor într-un living, iar alese cu inspirație, te pot ajuta să te odihnești mai bine în dormitor. În funcție de gust, preferințe și de nevoi, poți alege draperii groase, utile și pentru a izola mai bine camerele, sau unele subțiri, mai delicate, pentru a lăsa lumina naturală să umple locuința. În orice caz, o schimbare chiar și atât de mică în casa ta poate avea efecte impresionante.

 

2. Pune-ți casa într-o lumină nouă

Și pentru că am adus în discuție importanța luminii într-un apartament, pune-ți casa într-o lumină complet nouă folosind corpurile de iluminat interior potrivite pentru fiecare zona din casă în parte. Dacă ai o cameră de studiu, vei avea nevoie de mai multă lumină ca ochii să nu îți obosească repede. În dormitor, aerul romantic poate fi dat de un joc de lumini calde, de o intensitate mai scăzută, iar în living poți să-ți construiești un colț pentru citit din câteva surse de lumină liniștitoare.

 

3. Organizează-ți o bibliotecă

Cărțile sunt importate într-o casă, așa că vom rămâne puțin asupra acestui punct. În mod sigur ai cărți pe care le ții împărțite prin toată locuința, de pe câteva rafturi din sufragerie, până pe noptiera de lângă patul din dormitor. Poți schimba fața sufrageriei tale cu o bibliotecă alături de care să pui un fotoliu special pentru lectură. O schimbare atât de simplă poate avea un impact importat, mai ales dacă ai un copil. Pentru locuințele în care trăiesc și copiii, prezența cărților are un efect extrem de benefic, așa cum o arată și un studiu realizat de Australian National University, prin doctorul Joana Sikora. 160.000 de adulți din 31 de țări diferite au participat la acest studiu realizat între 2011 și 2015, analiza a scos la lumină o legătură între gradul de educație al acestor persoane și numărul de cărți pe care îl aveau în casă atunci când erau mici. Potrivit rezultatelor explicate de Joana Sikora pentru The Guardian, persoanele care au crescut în case în care se regăseau cel puțin 80 de cărți au reușit să depășească nivelul de educație al părinților.

 

4. Dă-i casei tale un ton mai personal

Obiectele personale, precum fotografiile de vacanță sau de familie pot avea o valoare aparte într-o locuință. De asemenea, tablourile și suvenirurile adunate în ani de călătorit pot fi folosite ca o modalitate de a redecora anumite camere oferindu-le un ton mai personal. Poți folosi rame de tip mozaic pentru mai multe fotografii dragi cu care să umpli pereții goi din locuință. Nu te vor costa mult și vor produce un impact special.

 

5. Alte detalii care aduc un plus de confort

Un fotoliu din bile, un covor gros și călduros, multe perne decorative pe canapeaua și fotoliile din living, toate acestea pot fi elemente care vor aduce un plus de confort și culoare în locuința ta. Sunt accesibile, îți permit să fii creativă în alegerea lor și portofelul tău nu va suferi cheltuieli semnificative.

 

6. Reamenajează-ți camera de zi

Nu în ultimul rând, poți lua în calcul o reamenajare a camerei de zi, de obicei cea mai flexibilă  din locuință din acest punct de vedere. Dacă iei în calcul acest lucru, poate ar fi timpul să te gândești care sunt piesele de mobilier sau obiectele pe care nu le folosești aproape niciodată și de care ar fi timpul să scapi. În acest fel vei reuși să obții mai mult spațiu pentru idei noi.

 

 

Related posts

Lumina deseneaza spatiul

Adina Meyers

Espressoare, cafetiere / filtre de cafea – ce ar trebui sa aleaga un iubitor al cafelei

Adina Meyers

Campanie: Achizitionati electrocasnice performante

Adina Meyers