LifeStyle

Nivelul de umiditate din camera il poate influenta pe bebelusul tau

Fara sa exageram deloc, umiditatea aerului se numara printre cele mai neglijate aspecte atunci cand vine vorba de crearea unui mediu confortabil pentru organismul nostru si benefic pentru sanatate. Atat ca adulti, cat mai ales ca bebelusi, un nivel prea scazut sau prea ridicat al umiditatii aerului poate sa duca la aparitia mai multor afectiuni. Vom discuta mai multe pe marginea acestui subiect in randurile urmatoare.

Pentru cei care nu stiu, in componenta aerului intra si vaporii de apa, iar in functie de cantitatea in care acestia sunt prezenti nivelul de umiditate poate fi unul foarte scazut sau foarte ridicat. In cazul celor doua extreme pot sa apara afectiuni destul de neplacute, fiind de preferat un nivel echilibrat, care sa nu ne afecteze in mod negativ sanatatea si nici confortul.

Un aer foarte uscat, care este specific in special sezonului rece, va determina aparitia crustelor in nas, iar asta pentru ca mucoasa tinde sa se usuce foarte mult. Iritatiile, gatul uscat si dificultati in a respira sunt alte simptome de care te vei lovi daca aerul din casa este unul foarte uscat. Nicio umiditate exagerata nu este de preferat, deoarece ea va favoriza dezvoltarea microbilor si ciupercilor, mediul fiind unul propice inclusiv pentru aparitia igrasiei si mucegaiului. Temperaturile ridicate din timpul sezonului cald se vor simti si ele mult mai tare din cauza umiditatii mari.

Dupa cum se poate observa, niciun nivel foarte ridicat si niciunul scazut al umiditatii nu este de preferat. Atunci in ce interval se simte cel mai bine organismul uman? Mai multe studii au scos la iveala faptul ca noi, oamenii, ne simtim cel mai bine atunci cand umiditatea din aer are un nivel cuprins intre 45 si 60%.

Din moment ce pe adulti ii afecteaza atat de mult nivelul de umiditate, bebelusii vor resimti si mai puternic efectul. Asadar, in cazul lor, trebuie sa luam in considerare cu atat mai mult necesitatea crearii unui mediu adecvat pentru buna dezvoltare a celui mic. Preferintele in cazul unui bebelus nu difera foarte mult, cu precizarea ca nivelul minim de umiditate pe care trebuie sa il aiba aerul din camera este de 55%, in timp ce nivelul maxim acceptat este de 65%.

Cel mai probabil acum te intrebi ce poti face pentru a avea mereu un nivel optim de umiditate in camere. Ei bine… sunt destul de multe metode prin care poti face asta. Daca nu esti dispus sa cumperi un umidificator cu ultrasunete si cu abur rece sau un dezumidificator de calitate, atunci poti, pentru crestere nivelului de umiditate, sa apelezi la un simplu vas cu apa pe care sa il pui pe calorifer. In acest fel apa care se va evapora va ajunge in aer, crescandu-i in acest fel nivelul de umiditate.

Pulverizarea apei direct in aer este de asemenea o solutie buna de luat in considerare, mai ales ca este foarte usor sa gasim un pulverizator. La fel de bine putem apela si la niste plante care sunt cunoscute pentru modul in care regleaza singure nivelul umiditatii aerului.

Related posts

Cum poti sa intretii usor curatenia, atunci cand ai animale de companie

Adina Meyers

Prin tehnologia flexibila OLED

Adina Meyers

PROTEJATI-VA IMPOTRIVA VIRUSULUI AH1N1 CU THERAPY AIR® DE LA ZEPTER!

Adina Meyers