Home

Despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi in ingrijirea mobilei tale, pentru a avea o viata lunga

Investitia intr-o mobila de calitate este una pe termen lung, din moment ce costurile implicate nu sunt unele chiar foarte mici. Cu toate acestea, foarte multe persoane isi schimba mobila in doar cativa ani, iar asta pentru ca nu stiu cum sa se ingrijieasca in mod corect de ea, astfel incat aceasta sa aiba o viata mult mai lunga, fara a fi afectata si a lasa sa se vada ca e invechita.

Articolul de astazi va fi unul in care atentia noastra se va indrepta spre pasii pe care trebuie sa ii urmam atunci cand vrem sa ne ingrijim in mod corect de mobila noastra, astfel incat sa ne putem bucura pentru cat mai mult timp de ea. Sfaturile pe care ti le vom oferi in continuare vor fi unele usor de aplicat, asadar nu trebuie sa iti faci griji ca vei avea de facut ceva dificil.

Dupa cum foarte bine stii, mobila poate fi realizata din PAL, MDF, lemn masiv sau sticla (care este cel mai usor de curatat). Fiecare material vine cu avantajele si dezavantajele sale, iar fiecare material necesita niste tehnici diferite de curatare si ingrijire. Incepem discutia noastra de astazi chiar cu mobila din PAL, iar asta pentru ca ea este cea mai populara in momentul de fata, datorita costurilor nu foarte ridicate pe care o implica.

Mobila din PAL este senzibila la umezeala, asadar trebuie sa avem grija ca nivelul de umiditate sa nu fie unul foarte mare si nici ca aceasta sa intre in contact direct cu lichidel. In caz contrar vom putea observa cum PAL-ul va incepe sa se umfle usor, lucru care ii va modifica nu doar design-ul, ci si stabilitatea sa. Nu mai trebuie deci sa spunem ca este exclusa curatareas sa folosindu-ne de o carpa cara sa fie imbibata cu apa. In schimb, foloseste-te de un spray special pentru mobila, care oricum este mult mai eficient.

In loc de carpe foloseste lavete fine din bumbac sau din microfibra. Pentru scoaterea petelor mai incapatanate (precum sunt cele de suc) lamaia poate sa faca adevarata minuni, la fel ca si bicarbonatul de sodiu sau otetul alb, in combinatie cu apa. Evita sa folosesti spirtul sau dizolvant, deoarece vor afecta in mod negativ suprafata mobilei tale.

Mobila din MDF este mai pretentioasa decat cea din PAL, ea necesitand o mai mare atentia din partea da atunci cand vine vorba de curatare. Asta pentru ca in functie de tipul mobilei, aceasta poate avea o combinatie de PAL si MDF, deci fiecare suprafata va fi tratata diferit, in functie de materialul care predomina. MDF-ul este mult mai rezistent la apa, deci in cazul sau putem folosi o carpa moale pe care o umezim usor cu apa. Solutia de curtat geamurile poate fi si ea folosita cu succes in cazul acestuia.

Mobila din lemn masiv este cea care ar trebui sa se bucure de cea mai mare atentie din partea ta. Pana la urma, aceasta este cea mai scumpa pe care o poti cumpara, deci nu vrei sa arunci toata investitia pe fereastra din cauza neatentiei tale. Chiar de la inceput iti spunem ca nu iti recomandam sa amplasezi pe aceasta obiecte care pot sa o pateze sau deterioreze. De asemenea, in ceea ce priveste curatarea sa, tot ce ai nevoie este de un pamatuf cu care sa stergi praful. Evita solutiile cu substante chimice, alcoolul si alte solutii care nu te vor ajuta oricum deloc in cazul acesteia.

Related posts

Instant Updates To Get Your Home Summer Ready

Adina Meyers

Disney amână producția filmelor „Avatar”, „Mulan” și „Star Wars”, din cauza pandemiei

Adina Meyers

Casă nouă sau casă veche, ce să alegi?

Adina Meyers