Deși ne aflăm într-o continuă modernizare, iar evoluția tehnologică își pune amprenta inclusiv pe stilul decorațiunilor și al arhitecturii, specialiștii și designerii de interior au remarcat o întoarcere masivă către un stil clasic reinterpretat, sofisticat și o paletă de culori caldă. Oamenii doresc ca emoția pe care o emană casa lor să fie diferită de experiența vieții cotidiene, deoarece casa este locul pentru relaxare și bună-dispoziție alături de cei dragi iar lemnul este un factor esenţial care poate contribui la acest lucru. De aceea ne întâlnim cu  o creştere fără precedent a utilizării lemnului, atât pentru diverse componente şi sisteme (uşi, ferestre, scări) cât şi în ceea ce priveşte partea de finisaj, în special parchetul şi duşumeaua precum şi decoraţiunile, mobilierul şi accesoriile. Iar lista de soluţii este şi ea în continuă creştere cu numeroase inovaţii. De aceea ne-am adresat specialiştilor de la Fabrica de Lemne prentru a ne prezenta aceste noutăţi.

Gama de produse este foarte variată şi conține: parchet, dușumea, scări, deck piscine, lambriuri, plinte, pervazuri, mobilier exterior, mobilier cramă, europaleți, cherestea, construcții din lemn și garduri din lemn masiv. Acestea  trebuie să se distingă prin: rigoarea finisajelor, unicitatea modelelor, simplitate și eleganță. Pentru a se ajunge aici, sunt necesare respectarea și valorificarea fiecărui centimetru de lemn prelucrat.

Fiecare tip de lemn folosit are povestea sa și trăsături unice, pentru toate gusturile, bugetele și tipurile de încăperi:

nuc – lemn nobil, de esență tare și puternic, suprafață mătăsoasă și luciu natural.

fag – rezistent, finețe a fibrei ușor de remarcat, masiv, prelucrarea sa necesită pricepere.

stejar – rezistent, dur, impozant, finisajul său necesită pricepere și tenacitate.

cireș – nuanțe de roz până la maro pur, facilitate de șlefuire superioară ce îi pune in valoare strălucirea.

frasin– rezistență mecanică și elasticitate, ușor de lăcuit și prelucrat.

brad – extrem de popular în țara noastră, rezistență scăzută, ușor de șlefuit, lăcuit și vopsit, o alegere accesibilă.

Întreținerea lemnului masiv

Se recomandă învestirea în lemn masiv, autentic. Pe lângă factorul estetic, acesta este mult mai durabil însă trebuie îngrijit și protejat, pentru a arăta și peste ani…ca nou. Este bine de ştiut că lemnul este un produs viu care are nevoie de îngrijire periodică prin folosirea de produse și accesorii speciale, dar și de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, a apei, focului şi insectelor.

Cum combinaţi lemnul în fiecare încăpere pentru a fi la modă în anul 2018

În bucătărie sunt recomandate elementele simple, suprafețele lucioase și combinația de succes între lemnul de culori deschise și marmură sau granit. În ceea ce privește lemnul din living, se recomandă tonurile închise, precum gri și  negru, alături de nuanțele naturale de verde și maro. Elementele din lemn utilizate în dormitor încep cu podeaua și până la micile piese de mobilier, iar acestea se pot completa minunat cu tapetul decorativ. În baie, deasemenea, modernul se îmbină cu naturalul, în forme geometrice deosebite. Mobila din această funcţiune înglobează lemnul masiv, piatra naturală și sticla. 

Related posts

4 ustensile ideale pentru pasionaţii de proiecte DIY

Adina Meyers

Popi metalici Luc Invest – Pentru proiecte de constructie sigure si eficiente

Adina Meyers

10 lucruri de care trebuie sa tineti seama la alegerea tamplariei

Adina Meyers