LifeStyle

Ajută-l pe cel mic să se acomodeze mai repede la școală

Vremurile s-au schimbat. Școala nu mai este chiar atât de înfricoșătoare cum era odinioară. În generațiile trecute, școlarii erau intimidați de abundența de reguli stricte pe care trebuiau să le respecte odată cu începerea școlii. De la verificarea batistuței și până la poziția pe care elevii o aveau în bancă, regulile noi apărute odată cu începerea școlii erau destul de rigide și nu prea stimulau o bună dezvoltare a personalității proaspătului elev.

Nici nu este de mirare ca există generații întregi de rebeli, gata gata să se răzvrătească de la ori ce pare conformism.

Astăzi, sistemul de învățământ pare că s-ar fi adaptat puțin vremurilor moderne și psihologiei copilului. Dar, chiar și așa, părinții trebuie să fie vigilenți și să fie alături de cei mici pas cu pas, încă din prima zi de școală.

Tranziția poate fi grea, de la programul normal al copilului, la programul de zi cu zi la școală. Ce pot face părinții? Să fie deschiși și răbdători, să fie atenți la comportamentul copilului  și să îi ofere acestuia susținere chiar și când cel mic nu o cere în mod direct.

Copilul își începe practic viața socială odată cu începerea școlii. Chiar dacă grădinița este un fel de ”antrenament” pentru anii de vor urma, școala este mediul în care cel mic învață ce este cu adevărat responsabilitatea și angajamentul.

În primii ani de școala este important pentru cel mic să simtă apartenența la grup, să lege noi prietenii și să descopere că are înclinații spre anumite materii.

Ca părinte, deși ești responsabil mai mult moral, poți să-ți ajuți copilul să se simtă important și recompensat de câte ori are o zi mai grea. Fie că-l duci și aduci de la școală, fie că-i pregătești un pachețel pentru prânz cu mâncarea lui preferată sau fie că îl scutești de anumite sarcini casnice, fiecare gest contează.

Este foarte important să ai un comportament încurajator pentru noile activități în care este implicat copilul. Poate îți amintești cât de certăreți erau părinții în trecut cu prichindeii care își murdăreau hainele, de exemplu. Cei mici trebuie încurajați să se joace și să nu își restricționeze activitățile creative. Pentru tine ca părinte ar trebui să fie mai importantă fericirea celui mic decât mormanul de rufe murdare. Care, la o adică, nici nu ar trebui să existe dacă folosești noul Asevi Argan.

Iar dacă vrei prospețime incredibilă pentru diminețile în care-l îmbraci pe cel mic pentru o nouă zi de școală, trebuie să alegi balsamul Asevi Sensitif. Nu trebuie să-ți bați capul cu pete dificile dacă ai alături un detergent lichid concentrat și totuși special conceput pentru a păstra mai mult țesăturile delicate.

Hainele copilului tău vor fi curate și vor avea o textură catifelată și parfumată în același timp. Și zilele tale vor fi mai ușoare. De nota 10 chiar. 

Related posts

Tinerețe fără bătrânețe și frumusețe fără injecții!

Adina Meyers

Cum sa economisesti apa in casa sau la bloc

Adina Meyers

Cada de baie Georgia de la Roca

Adina Meyers