Amenajari Interioare

Cat de util este un sistem de alarma si cum il alegi pe cel mai bun

Tot mai multe persoane au inceput sa se intereseze de o posibila achizitionare a unui sistem de alarma care sa le protejeze locuinta si bunurile, iar acest lucru vine ca o urmare a cresterii numarului de spargeri in ultima perioada. Deoarece bugetul reprezinta o problema pentru o mare parte dintre aceste persoane, atentia lor se indreapta catre sistemele de alarma mai accesibile ca pret, dar care sa nu faca necesara aparitia unor compromisuri mari – asadar care sa isi pastreze eficienta. Vom incerca in cadrul acestui articol sa iti oferim cateva sfaturi de baza, care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii pentru tine.

Sistem de alarma iefin sau scump?

In primul rand afla ca va trebui sa te interesezi temeinic in legatura cu ceea ce are de oferit un anumit pachet, iar asta pentru ca el nu tinde sa fie tot timpul unul complet. Nu de putine ori oferta cuprinde doar un kit standard, din care fac parte centrala, transformatorul sau tastatura. Ulterior, noi va trebui sa cumparam separat celelalte elemente necesare, ca de exemplu senzorii. In cazul in care ne dorim mai mult de la sistem, putem chiar achizitiona niste camere video, iar aici noi recomandam ca atentia sa se indrepte catre cele care filmeaza doar atunci cand detecteaza o miscare.

Orice sistem de alarma este format din mai multe elemente, dintre care cele mai importanta sunt panoul de control (adica centrala), tastatura (aceasta fiind necesara pentru ca noi sa putem comunica cu acesta – asadar sa il pornim sau oprim etc.), senzorii de intrare, detectoare de miscare, senzori exteriori (in cazul in care se opteaza pentru ei – tine cont ca acestia au preturi ridicate), sirenele si o telecomanda (care poate fi optionala, dar e de preferat sa faca parte din pachet).

Noi recomandam ca sistemul de alarma sa fie unul care sa comunice wireless, iar asta pentru ca nu iti vei mai bate capul cu amplasarea cablurilor. Un alt plus al acestor sisteme este acela ca nu mai exista riscul taierii lor de catre hoti, care in acest fel vor dezactiva alarma, care nu va mai avea nici o utilitate. In cazul acestui tip de sistem, e bine sa ai in vedere existenta unei conexiuni de calitate in toata casa, astfel incat sa nu existe intreruperi sau intarzieri, astfel incat componentele sistemului sa comunice eficient unele cu altele.

Senzorii tu ii vei amplasa acolo unde exista puncte de acces care pot fi fortate, la usi si geamuri. Nu e obligatorie amplasarea lor prin toata casa, mai ales daca exista camere in care nu ai nici un obiect de valoare. Pana la urma, daca un hot iti va sparge locuinta, cu siguranta va cauta prin toata casa, iar sansele de a intra in raza de actiune a senzorilor sunt de 99%.

Costurile pentru un sistem de alarma complet variaza destul de mult, atat in functie de cat de complet gasim kit-ul (cumpararea separata a celorlalte elemente poate duce la o crestere a costului total care se va simtit destul de mult asupra bugetului nostru), insa putem gasi solutii destul de complete la preturi care incep de la 400 lei. Depinde, desigur, de cat de mare este locuinta noastra, de numarul total al senzorilor, precum si de tehnologiile la care se apeleaza. Brand-ul joaca si el un rol important in ceea ce priveste costul, acesta fiind un lucru normal, deoarece creste calitatea produsului.

Related posts

De ce sa alegi mobila din lemn masiv pentru casa ta?

Adina Meyers

Desprins din vremurile de altadata: un colt shabby-chic

Adina Meyers

Globe Trotter Collection by Marcel Wanders la Bucureşti

Adina Meyers