Daca esti una dintre persoanele care prefera un interior cald si la propriu si la figurat, cu siguranta vei integra in decorul casei tale un semineu, fie el pe lemne, electric, cu bioetanol sau peleti.

In cazul in care semineul tau este unul pe lemne, vei avea nevoie de un spatiu de depozitare al acestora. Evident, nu vei depozita zeci de metri cubi in proximitatea semineului, dar pentru butucii de uz imediat se impune o metoda de pastrare.

Cea mai simpla si la indemana varianta ar fi asezarea butucilor de lemn intr-un suport, care poate fi din fier forjat, din lemn, cosuri impletite, alama sau tabla. Intr-un interior rustic sau cu note industriale, se practica si depozitarea acestora direct pe pardoseala, sub forma unei gramezi de lemne. 

Nisele in perete reprezinta varianta ideala pentru cei care prefera sa mentina in ordine butucii de lemn, iar in functie de dimensiunea si pozitionarea acestor nise, lemnul depozitat va ocupa o suprafata mai mare sau mai redusa, mai expusa sau mai discreta. Astfel, poti crea spatii de depozitare pe intrega inaltime a peretelui sau le poti pastra intr-o nisa creata mai aproape de podea. 

Daca semnieul tau este fixat in apropierea unei piese de mobilier, o parte a acesteia poate deveni loc pentru pastrarea lemnelor pentru foc (un raft, o polita, un sertar).

In conditiile in care preferi sau esti constrans sa folosesti un semineu care nu functioneaza pe lemne, nu trebuie sa renunti la prezenta bustenilor in decorul incaperii, acestia ocupand o functie pur decorativa, relationata cu tipul de semineu pentru care ai optat. Metodele de depozitare ale bustenilor mentionate anterior sunt valabile si in aceste situatii.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747666473

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Viata la ferma in Franta

Adina Meyers

Naturalete si eleganta pentru camera ta

Adina Meyers

Cum să îți amenajezi bucătăria în funcție de trendurile anului

Adina Meyers