Lumina naturală joacă un rol foarte important în punerea în valoare a interiorului acestei locuinţe din Wisconsin, amenajată în stil contemporan de arhitectul Johnsen Schmaling.
Open space-ul este unul dintre elementele de bază ale celui mai actual stil de amenajare interioară, dar, în acest caz, personalitatea puternică a ambientului este dictată de mult mai multe aspecte, dintre care amintim: simplitate, texturi şi linii clare, eleganţă şi un aer sofisticat, obţinut cu ajutorul accesoriilor şi finisajelor preţioase.
Cu toate că respectă principiile de bază ale stilului contemporan, prin liniile simple ale construcţiei, pereţii albi, mobila modernă şi ferestrele mari şi luminoase, vila are farmecul unei case primitoare şi reuşeşte să creeze impresia unui spaţiu prietenos. Acest lucru se datorează prezenţei lemnului în decorul fiecărei încăperi, şemineului şi tablourilor mari de pe pereţi.
Scara plutitoare este, alături de şemineu, unul dintre punctele principale de interes ale livingului contemporan. O astfel de scară este specifică unei amenajări minimaliste, dar, în acest caz, lemnul folosit pentru decorarea treptelor are rolul de a o integra mult mai bine în decorul primitor al locuinţei, care este departe de austeritatea ce tinde să caracterizeze minimalismul.
Bucătăria deschisă nu putea să lipsească dintr-o casă din America, cu atât mai mult atunci când avem de-a face cu o amenajare contemporană, în care open-space-ul dictează regulile.
Parchetul din lemn masiv este cel care transformă casa într-un cămin primitor şi cald, aşa cum şi-au dorit încă de la început proprietarii. Ei au îmbrăţişat imediat ideea arhitectului de a da valenţe industriale proiectului la exterior, pentru a-l face mult mai rezistent în faţa fenomenelor meteo extrem de frecvente în zonă, dar au vrut un contrast la interior, unde au ales să se bucure de eleganţa şi căldura lemnului masiv.
Bine întreţinută, pardoseala din lemn masiv este cea mai durabilă cu putinţă, perioada ei de folosire depăşind durata obişnuită de viaţă a unui om. De aceea, pentru integritatea structurală a acestui finisaj se acordă garanţie pe viaţă, iar pentru cea a stratului de finisaj, între 15 şi 25 de ani!
Când vine vorba despre dormitoare contemporane, ferestrele care ocupă un întreg perete nu au cum să lipsească, mai ales dacă se deschid către privelişti spectaculoase.
Sticla şi vopseaua epoxidică pentru pardoseli sunt două finisaje care nu lipsesc din băile şi dormitoarele acestei locuinţe, în antiteză cu spaţiile comune, unde lemnul masiv are rolul de a încălzi atmosfera.
Pentru mai multe imagini accesează galeria foto.
Text: Simona Popa
Material realizat cu sprijinul Johnsen Schmaling Architects
Milwaukee, Wisconsin, USA
info@johnsenschmaling.com
www.johnsenschmaling.com