În luna noiembrie e momentul cel mai potrivit să-ţi reorganizezi dressingul pentru iarna care bate la uşă.
Recunoaşte că peste dressingul tău domneşte de ceva vreme haosul: pantaloni, pulovere, geci, cizme stau laolaltă cu rochiţele diafane, cămăşile, eşarfele şi încălţămintea purtate în sezonul cald. Ce să mai, în fiecare dimineaţă e o adevărată provocare să găseşti hainele pe care vrei să le îmbraci!
A venit însă timpul să spui stop acestei stări de fapt şi să reinstaurezi ordinea printre articolele tale vestimentare. Şi pentru că s-ar putea să nu ştii de unde să începi şi unde să termini, îţi venim în ajutor cu câţiva paşi de urmat, pentru ca „operaţiunea dressingul” să fie una de succes:
1. Rezervă-ţi o după-amiază de weekend (sau chiar o zi întreagă) pentru a rezolva această problemă pe care o amâni de multă vreme. Înarmează-te cu răbdare şi mult spirit practic, pentru că va trebui să iei la mână zeci, poate sute de lucruri şi lucruşoare, care abia acum realizezi cu surprindere că s-au adunat peste măsură.
2. Treci la treabă! Asta după ce ai inventariat toată îmbrăcămintea, încălţămintea şi accesoriile şi le-ai împărţit mental în „de donat” şi „de păstrat”.
3. Ca să-ţi simplifici munca, mai întâi ocupă-te de categoria „de donat”. Adună într-o cutie toate obiectele pe care nu le-ai mai purtat de doi-trei ani şi pe care nici nu intenţionezi să le mai îmbraci. Dacă sunt într-o stare bună, ar fi frumos să le donezi cuiva care chiar are nevoie de ele decât să ocupi cu ele degeaba un spaţiu preţios din debara sau de pe balcon. Iar dacă sunt piese deosebite, ai putea să mergi cu ele la unul dintre târgurile vintage organizate în oraş. Cu siguranţă, vor fi apreciate de altcineva şi, în plus, vei primi şi ceva bănuţi pe ele.
4. Concentrează-te pe articolele vestimentare „de păstrat”, care nu sunt deloc puţine, şi sortează-le în funcţie de sezon. Evident, cele de iarnă au prioritate. Pentru trei-patru luni de acum încolo, vei avea nevoie de pulovere, paltoane, fulare, mănuşi şi căciuli, aşa că aranjează-le „în prima linie”, cât mai la îndemână, pe categorii sau pe culori. Cât priveşte hainele subţiri, specifice sezonului cald, pune-le pe rafturi mai în spate sau într-un dulap separat, pentru a nu te încurca, bineînţeles organizate „pe căprării”, la fel ca suratele lor mai groase.
5. Pentru pantofi şi accesorii rezervă spaţii speciale. În niciun caz nu le aşeza la un loc cu hainele, pentru că, în câteva zile, se va reinstaura haosul. Încălţămintea poate să stea în pantofare sau, la modul ideal, în cutii etichetate, care îţi vor simplifica misiunea de a găsi ceea ce cauţi. Cât priveşte genţile, curelele, eşarfele, fularele, mănuşile şi bijuteriile, le poţi aloca un corp de mobilier separat, prevăzut cu tot felul de cutii şi cutiuţe.
6. Eşarfele şi fularele sunt un must în garderoba oricărei femei. Însă când ai atât de multe încât nu le mai ştii numărul, situaţia scapă de sub control. Soluţia? Apelează la cutii compartimentate special pentru aceste accesorii, care sunt foarte practice şi te ajută să le păstrezi în ordine.
Sursa foto: www.pinterest.com, www.shutterstock.com