Tarta cu nectarine si caise
Ingrediente:
Pentru aluat
150 g de unt
70 g de zahar
1 ou
1 lingurita praf de copt
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
un praf de sare
250 – 280 g de faina
Pentru unplutura
500 g de caise
2 nectarine
4 – 5 linguri de zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 lingura cu varf amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 de minute
Mod de preparare:
Aluatul
Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine. Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie. Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Umplutura
Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite. Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc. Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe. Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.
Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare. Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile. Taiem surplusul apoi punem umplutura. Intindem si a doua foaie de aluat, iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele (nu este obligatoriu). Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.
Cand deasupra a prins o crusta aurie, o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.
Pofta buna!
Material preluat de pe www.bucataras.ro