O reteta de post fara gluten si fara zahar, recomandata de Marilena Oprisanu, personal chef si nutritionist.
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
½ cana faina de mei, ½ cana faina de naut,2 linguri de grasime de cocos, 1 praf de sare, 2 banane coapte,3 linguri de apa minerala rece, 1 lingurita de extract de vanilie organica,1 lingurita de praf de copt bio,1/ 2 cana visine deshidratate fara zahar,1/2 cana de merisoare deshidratate fara zahar.
Preparare:
Cuptorul se incinge la 170 de grade cu flacara de sus si jos cu ventilatie. Se amesteca fainurile intr-un bol apoi se adauga grasimea de cocos la temperatura camerei si bananele taiate felii.
Se omogenizeaza cu un blender sau cu un robot de bucatarie si la final se mai adauga 3 linguri de apa minerala rece. Se va folosi o tava de briose tapetata cu hartie de copt sau hartii pentru briose.
Se vor umple formele pe trei sferturi si se vor adauga fructele deshidratate in fiecare forma.Tava se introduce in cuprorul incins la 170 de grade pentru 15-20 de minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor pe un gratar si se asteapta sa se racoreasca pana la servire
Pofta buna!
https://www.facebook.com/Marilena-Oprisanu-Personal-Chef