Ingrediente:
1 lingurita scortisoara
175 ml smantana lichida pentru frisca
40 g faina
2 oua
5 linguri coniac
5 mere curatate si taiate felii de 0.5 cm
40 g +2 linguri zahar
300 g aluat dulce de tarta
50 g unt
Citeste si: Desert de sezon: prajitura cu gutui
Metoda de preparare:
Pregateste aluatul de tarta pate sucree.
Incinge cuptorul la 190C (170 C daca e cu ventilatie). Intinde aluatul si aseaza-l intr-o tava de tarta cu diametrul 28cm, fara sa ii tai marginile care atarna. Pune tava la rece 30 de minute.
Coace aluatul in orb 10-15 minute, apoi taie marginile in plus si lasa tava deoparte.
Pune untul, 2 linguri zahar, scortisoara si 2 linguri de coniac pe foc. Adauga merele taiate si gateste-le timp de 5 minute. Cand s-au inmuiat usor poti sa le scoti si sa le asezi in strat uniform in tava, peste aluatul de tarta.
Bate ouale cu 40 g zahar, adauga faina, smantana si restul de coniac si continua sa mixezi timp de 10 minute. Pune cu lingura acest amestec in tava, peste mere.
Pudreaza cu putin zahar pudra si un praf de scortisoara si pune din nou la cuptor, 20 minute, pana cand se rumeneste.
Serveste tarta calda cu inghetata de vanilie.
Material preluat de pe http://foodstory.stirileprotv.ro