LifeStyle

Cum să slăbești FĂRĂ DIETĂ. Cea mai SIMPLĂ metodă recomandată de nutriționiști

Câte calorii ar trebui să consumi pe zi pentru a scăpa de kilogramele în plus? Nutriționiștii au răspuns la această întrebare.

Supraponderalitatea apare atunci când se consumă mai multe calorii decât are organismul nevoie, iar surplusul este depozitat sub formă de grăsimi. Asta înseamnă că, pentru reducerea greutătii, e necesar să se creeze un deficit caloric.

Doar prin reducerea aportului caloric poți să slăbești fără a ține regim

Medicul nutriționist Adina Rus spune că persoanele care vor să slăbească nu trebuie să urmeze nicio dietă, ci doar să își reducă aportul caloric.

Potrivit acesteia, o femeie cu greutate normală consumă maxim 2.000 de calorii pe zi, iar un bărbat 2.500. Pentru a pierde kilograme, oamenii trebuie să mănânce cu 500 de calorii mai puţin decât în mod normal.

Medicii spun că mâncarea poate fi cântărită cu ajutorul unui pahar, care are 250 de ml. Un alt exemplu: porţia de carne din farfurie nu trebuie să fie mai mare decât palma.

„Trebuie să reducem aportul caloric, însă nu cu mai mult cu 500 de calorii faţă de cât consumăm în prezent. Nu trebuie redus brusc. În mod normal, o femeie cu o greutate normală nu ar trebui să mănânce mai mult de 2.000 de calorii, în medie, pe zi. Iar bărbaţii pot ajunge până la 2.500, maxim 3.000 de calorii pe zi”, a spus Adina Rus pentru mediafax.ro.

Related posts

STIHL Romania investeste 5 milioane de euro in reconfigurarea retelei de distributie

Adina Meyers

Guardian Glass a furnizat sticla pentru Punta de Mar, o unitate de cazare plutitoare, unică, din Spania

Adina Meyers

Jubile Catering: vara asta se poartă petrecerile în grădină cu aer exotic și meniuri personalizate

Adina Meyers