LifeStyle Retete

3 retete gustoase si sanatoase de toamna

"Toamna are roade bogate, mere, pere in panere, prune bune si gutui si tot felul de legume, de nu le mai stii pe nume”, spune o veche poezie pe care cu totii am recitat-o macar o data in copilarie.

Pe langa savoarea deosebita, fructele si legumele toamnei ne pot oferi vitaminele si minerale esentiale pentru un organism puternic pe timpul sezonului rece, asa ca avem toate motivele sa ne bucuram din plin de ele.

Iata cateva idei de retete vegane:

Gem de prune

Ingrediente:

300 g de prune proaspete fara samburi;
doua linguri de miere sau alt indulcitor natural;
100 ml de apa.

Mod de preparare:
Toate ingredientele se trec prin blender, pana devin o pasta omogena. Gemul se poate pastra la frigider timp de doua zile.
Gemul de prune proaspete este cel mai sanatos si delicios gem pe care l-am mancat vreodata. Daca doriti sa experimentati si cu alte fructe, respectati reteta inlocuind prunele cu alte fructe.

Nectar din catina

Ingrediente:

250 g de catina;
doua fructe de kiwi;
doi cm radacina de ghimbir;
doua linguri de miere;
un litru de apa.

Mod de preparare:
Toate ingredientele se proceseaza intr-un blender de viteza mare timp de un minut si jumatate. Nectarul se va strecura, din cauza semintelor suparatoare, folosindu-se o sita de plastic foarte deasa sau un tifon pus in doua.
Observatii: puteti folosi catina proaspata, congelata sau uscata. Cea uscata trebuie hidratata timp de jumatate de ora. Nectarul se poate pastra la frigider timp de o zi.

Zacusca

Ingrediente:

patru rosii;
trei gogosari;
un sfert de radacina de telina;
100 g faina din nuci caju*  (*faina de in sau de caju se prepara cu ajutorul unei rasnite de cafea);
un varf de cutit busuioc maruntit;
100 g de faina de in*;
o lingura de miere;
patru catei de usturoi;
o lingura de suc de lamaie;
trei linguri de ulei;
100 ml de apa;
sare dupa gust.

Mod de preparare:
Toate ingredientele se maruntesc intr-un robot sau blender, dar nu pana la omogenizarea completa, deoarece incercam sa-i pastram consistenta de zacusca. O recomand calduros, deoarece este o minunatie, un deliciu plin de sanatate si cu multe arome de toamna!

Ligia Pop,

Raw vegan chef

Material preluat de pe www.helpnet.ro

Related posts

Noi colectii de tesaturi pentru 2010

Adina Meyers

Încep înscrierile pentru concursul International VELUX Award 2018

Adina Meyers

În ce condiții se va putea face plajă pe prosop

Adina Meyers