Ingrediente pentru blatul crocant:
– 200 g faina
– ½ lingurita praf de copt
– 100 g zahar
– 125 g unt
Citeste si: Tarta cu prune si ghimbir
Ingrediente pentru blatul pufos:
– 200 g unt la temperatura camerei
– 200 g zahar
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 3 oua mari
– 250 g faina
– o lingurita praf de copt
– 1,5 k g prune
– ½ lingurita scortisoara
– 50g zahar pudra
Citeste si: Prajitura cu iaurt si caise
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de blatul crocant, pentru care amestecam toate ingredientele intr-un bol incapator, folosind mixerul sau mana pana avem un alaut omogen, pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute inainte de folosire. Intindem aluatul pe planseta tapetata cu faina si il asezam in tava cu dimensiuni de 30×40 cm, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul crocant 10-12 min in cuptorul incins la 180°C. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru blatul pufos, spumam untul cu mixerul la viteza mare, pana devine albicios, apoi adaugam zaharul si miezul de la pastaia de vanilie, ametecam bine. Adaugam ouale pe rand, amestecand cca 30 secunde dupa fiecare. La final, punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si scortisoara sau zharul aromat. Amestecam bine si intindem compozitia obitnuta peste blatul crocant, niveland cu o spatula. Spalam bine prunele, le uscam si le taiem in jumatate. Le scoatem samburii si le asezam peste blatul pufos, cu coaja in jos. Coacem prajitura 30 de minute la 180°C sau pana e frumos rumenita si trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca de tot inainte de a o pudra cu zahar si scortisoara.
Ingrediente pentru 10 portii, timp de preparare: 1 ora, dificultate medie
Material preluat de pe www.teoskitchen.ro