LifeStyle Retete

Cina in stil indian: friptura de pui la gratar, in sos de coriandru

Daca te-ai plictisit de felul in care gatesti pieptul de pui, poti incerca sa pregatesti carnea in stil indian, in sos de coriandru. Reteta este potrivita pentru serile speciale in care iti doresti sa ii rasfeti pe cei dragi. In plus, ingredientele pot fi gasite usor.

Ingrediente pentru prepararea carnii:

100 g coriandru

250 g rosii, taiate in bucati medii

1 lingurita sos de rosii

1,5 lingurite de chimen macinat

1,5 lingurita seminte de coriandru, macinate

4 catei de usturoi, maruntiti

3 cm de radacina de ghimbir, decojita si maruntita

jumatate de ardei iute verde, curatat de samburi si maruntit

4 bucati de piept de pui, curatate de piele

2 linguri de ulei de rapita sau orice alt fel de ulei

Ingrediente pentru prepararea sosului:

2 ardei iuti verzi curatati de seminte si tocati

sucul de la 4 lamai proaspat stoarse

4 catei de usturoi

4 cm radacina de ghimbir, curatata si tocata

2 lingurite de seminte de chimen

2 lingurite de zahar pudra

Citeste si: Frigarui de pui in stil hawaiian

Mod de preparare:

Se taie tulpinile de coriandru si se pun la o parte frunzele, pentru sos. Jumatate din tulpini se folosesc pentru carne, iar celelalte, pentru sos.

Se pun intr-un blender toate ingredientele pentru carne, in afara de pieptul de pui si de ulei, si se amesteca pana cand se formeaza un piure.

Daca pieptul de pui este prea gros, se taie pe orizontala. Se cresteaza carnea din loc in loc, cu ajutorul unui varf de cutit ascutit.

Se pune carnea pe o farfurie adanca si se toarna piureul cu suc de rosii deasupra.

Se intorc bucatile de carne in piure, se acopera cu folie alimentara si se pun la frigider pentru cel putin doua ore. Intre timp, carnea de pui se intoarce, din cand in cand.

Se pun toate ingredientele pentru sos in blender, inclusiv tulpinile de coriandru. Se amesteca.

Se mai adauga suc de lamaie, dupa gust.

Se scot bucatile de carne din marinata si se ung cu ulei pe fiecare parte.

Se pune carnea pe gratarul incins si se intoarce de pe o parte pe alta, pana cand este bine gatit.

Se serveste langa sosul de coriandru, castraveti si orez fiert.

Material preluat de pe www.romanialibera.ro

Related posts

Delicii si traditii de Paste

Adina Meyers

Arhitectura austriaca: imbinare iscusita a sticlei cu lemnul

Adina Meyers

Calatoria in Bretania isi prelungeste sejurul la Bucuresti

Adina Meyers