Instalatiile sanitare reunesc generic, sub un singur „acoperis”, toate conductele si circuitele de apa (rece si calda), incalzire si canalizare dintr-o locuinta, asigurandu-i o buna functionalitate, in concordanta cu nevoile unei familii moderne. 

Proiectarea si alegerea componentelor unei instalatii sanitare potrivite se pot dovedi o provocare foarte mare pentru un neavizat, motiv pentru care este indicat sa va documentati temeinic pe aceasta tema sau sa cereti sprijinul unui specialist pentru schitarea si mai cu seama pentru executia ei.

Pe langa proiectarea si dimensionarea sistemului de instalatii sanitare, este foarte importanta alegerea tevilor potrivite pentru fiecare circuit: de apa calda, apa rece, caldura si canalizare, in functie de specificatiile tehnice ale acestora si de buget. 

Tevile din plumb si din azbociment nu se mai folosesc in cazul constructiilor rezidentiale moderne, ele fiind interzise de normele Uniunii Europene, din cauza faptului ca sunt considerate nocive pentru sanatate.

Tevile din plumb sunt utilizate, in prezent, doar pentru evacuarea apelor uzate radioactive, corozive sau contaminate din uzine sau laboratoare.

Tevile din azbociment, realizate dintr-un amestec de ciment, fibre de azbest si apa, se mai intalnesc doar la retelele vechi de aductiune de apa si la cele de canalizare construite in urma cu mai bine de 15 ani si nemodernizate.

Fibrele de azbest au o influenta negativa asupra sanatatii, pericolul fiind mortal daca sunt inspirate in plamani.

Mai multe detalii pe romanialibera.ro.

 

 

Related posts

Vata minerala, un material incombustibil

Adina Meyers

Materiale inovatoare şi inteligente în designul de interior

Adina Meyers

Închiderea balcoanelor de la parter cu sau fără acordul vecinilor?

Adina Meyers