Daca iti doresti ca armonia, linistea si energiile pozitive sa il urmareasca pe micutul tau pe durata intregii dezvoltari, ar trebui sa tii cont de cateva reguli simple atunci cand ii amenajezi camera. E bine sa ai un plan clar si documentat inca de la inceput, astfel incat proiectul tau sa fie perfect.

Dupa igiena, foarte importanta in camera copilui este siguranta. Trebuie sa ai in vedere sistemele de inchidere/deschidere ale mobilierului si sa eviti colturile ascutite ale acestuia.

Patul, mai ales pentru copiii de pana la 6-7 ani, trebuie sa aiba protectii laterale. Deasemenea, evita folosirea prelungitoarelor, monteaza prizele la o inaltime mai mare decat de obicei si acopera-le cu sisteme de protectie. Ai mare grija la sistemul de deschidere al ferestrelor, pentru ca cei mici pot fi foarte inventivi, evita folosirea perdelelor, a draperiilor si a snururilor acestora, pentru ca exista riscul de sufocare. In schimb, foloseste jaluzele, care sa ii ofere micutului umbra si racoare pe perioada verii, mai ales daca ferestrele sunt orientate spre vest.

Nu accesoriza camera copilului cu oglinzi, pentru ca se pot sparge foarte usor, cu jucarii de mici dimensiuni ce pot fi inghite sau cu obiecte contondente, cum sunt bibelourile. Nu introduce in camera celui mic aparate electrocasnice, pentru ca acestea contin cabluri, ce pot deveni foarte periculoase.

Text: Designer Mihaela Popa

Tel.: 0736.342.850

Design.mihaelapopa@gmail.com

Herahomedesign.com

Related posts

Cea mai mică locuință din Londra: cum arată și cum a fost amenajată

Adina Meyers

Ghidul oamenilor rafinati. Cele 5 secrete ale amenajarii bucatariei, indiferent de marimea spatiului

Adina Meyers

Cum se curata si se indeparteaza petele de pe pardoselile laminate

Adina Meyers