Practic

Cum se curata si se indeparteaza petele de pe pardoselile laminate

Este un scenariu familiar: pardoseala laminata devine lipicioasa sau striata dupa stergere, lasand-o mai rau decat atunci cand era murdara?

Ei bine, intelegerea pardoselilor laminate si cea mai buna modalitate de curatare si stralucire este cheia pentru ca aceasta sa arate bine. Si, desi pardoselile laminate pot fi dificil de sters, exista o multime de solutii care nu implica inlocuirea placilor.

 

Cat de des se curata podelele laminate

Podelele laminate trebuie curatate cu un mop sau aspirate zilnic pentru a indeparta murdaria de suprafata si granulatia care poate provoca zgarieturi si uzura finisajului podelei. Produsele varsate sau noroiul trebuie curatate imediat.

In functie de trafic, acestea trebuie curatate bine cel putin saptamanal.

 

Optati pentru un mop cu microfibra sau un aspirator

Unul din acestea doua vor indeparta murdaria la suprafata. In caz contrar, folosind al timp de produs de curatare, aceste particule granuloase vor fi preluate si imprastiate pe podea.

Daca utilizati un aspirator, alegeti o masina cu un set pentru podele dure, deoarece aspiratoarele cu perii rulante pot zgaria si deteriora laminarea in timp.

Alegeti o solutie de curatare

Un detergent scump pentru pardoseli laminate nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Alegeti un produs de curatare care este conceput pentru a functiona cu tipul dvs. de podea. Va puteti prepara si singuri solutia folosind otet sau chiar putin alcool.

Atentie la cantitatea folosita. Desi suntem tentati sa folosim mai mult detergent pentru o curatare mai buna, in cazul podelei laminate cantitatea mare poate estoma finisajul podelei.

Evitati excesul de apa

Apa si alte lichide pot patrunde intre placile laminate si pot provoca umflaturi, in cele din urma deteriorand podeaua. Cand curatati, mentineti apa la minimum. Daca folositi un mop traditional, scoateti-l abia cand este umed. Podeaua ar trebui sa se usuce in decurs de unul pana la doua minute de la stergere.

Lustruiti pentru stalucire

Daca doriti cu adevarat sa faceti podeaua sa straluceasca dupa spalare lustruiti-o. O carpa absorbanta de curatare atasata la un mop de praf functioneaza bine, la fel ca si un cap de mop uscat, din microfibra.

Lucrati in miscari circulare cu instrumentul ales si lustruiti usor fiecare sectiune a podelei pentru o stralucire placuta.

Related posts

Consumabilele de unică folosință din hârtie pentru o igienă perfectă

Adina Meyers

Bai functionale si frumoase

Adina Meyers

23 de dormitoare impresionante cu vedere la mare

Adina Meyers