Terasa de peste 20 mp, cu vedere spre bulevard, a fost motivul pentru care gazda noastra a cumparat apartamentul in care locuieste de foarte multi ani. Privelistea asupra cladirilor vechi din centru, cu arhitectura lor frumoasa (Facultatea de Drept, Opera), este incantatoare, iar spatiul larg al terasei deschise este o binecuvantare, mai ales in dupa-amiezele de vara, cand iti poti savura ceaiul afara, privind cum soarele apune dupa cladiri.

De profesie cercetatoare, proprietara amenajarii din imagini este pasionata de munte. Expeditiile in Himalaya, in muntii din Afganistan sau calatoriile prin tara noastra si-au pus amprenta si asupra decorului terasei, unde descoperim o multime de „suveniruri naturale”.

Trovantii, acele pietre cu forme rotunjite foarte interesante, care se formeaza pe albiile nisipoase ale raurilor, au fost culese de pe Valea Grasarea din judetul Valcea. Alta piatra, ceva mai mare, a fost adusa ca suvenir de la Canalul Manecii, iar cea gaurita este o amintire de la Marea Moarta.

Elementul geologic reprezinta insa doar o parte din decorul terasei. Plante exotice precum yuca, ficus, araucaria dau terasei un aer mediteranean, in timp ce pata de culoare este asigurata de muscate, petunii, sporul casei si otetar, ale carui frunze devin toamna rosietice.

Gazda noastre a incercat sa amenajeze terasa numai cu materiale naturale. In acest sens, a realizat din lemn jardinierele si garduletul aflat la granita cu balconul vecin, pe care se urca plante agatatoare. De asemenea, a ridicat un mic parapet, pentru a avea loc sa aseze mai multe ghivece cu flori.

In armonie cu olanele acoperisului, care amintesc de zona Mediteranei, a fost ales si pavimentul pentru terasa, realizat din gresie ce imita teracota.

Related posts

Cum îngrijiți pomii fructiferi primăvara

Adina Meyers

Biroul de acasă

Adina Meyers

Peisaj idilic într-o curte mică

Adina Meyers