Decorarea ferestrelor are un rol foarte important in amenajarea unei incaperi. In primul rand, in alegerea draperiilor trebuie sa tinem cont de designul si arhitectura incaperii sau de efectul pe care dorim sa-l obtinem. Daca sunteti destul de increzatori pentru a va incumeta sa bricolati putin aceasta intreprindere, cateva sfaturi practice sunt absolut necesare. De aceea ne-am adresat unui specialist cu multa experienta atat in ceea ce priveste materialele textile, cat si aplicarea practica a acestora in proiectele de amenajari: Marinela Nita – tel: 021 317 59 17/0726 243 771, www.DecoraDesign, showroom str. Visarion nr.4.

De la inceput trebuie facut un plan sau un mic proiect, chiar si o schita si sa analizam incaperea si fereastra, dimensiunile si proportiile precum si stilul pe care intentionam sa il adoptam. Ca exemplu si idee de lucru, puteti sa va inspirati din fisa de masuratori si diagrama ferestrei. In functie de acestea, vom trece la alegerea materialului, la stabilirea corecta a necesarului de material.

La alegerea materialului din care vor fi confectionate draperiile trebuie sa avem grija ca acesta sa se potriveasca cu gama de culori deja existenta in incapere, cu tapetul, in cazul in care acesta exista, cu mobilierul si accesoriile (cum sunt pernutele decorative sau chiar covorul).

Pentru a vedea daca un material merge bine cu decorul casei, puteti lua o bucata mica de material si sa o agatati in locul in care va sta draperia. Va va ajuta sa vedeti cum arata materialul in lumina diferitelor momente ale zilei si cum “da” in contextul decorului.

In proiectul pe care il faceti este de dorit sa va orientati spre o draperie cu captuseala. Aceasta este de multe ori ignorata din lipsa de timp sau de bani insa prezinta multe avantaje: mareste durata de viata a draperiilor si protejeaza tesaturile, avand de asemenea si rolul de a imbunatati proprietatile de “cortina” impotriva diferentelor de temperatura de afara.

Trebuie sa fiti atenti si la faptul ca, in functie de tesaturile si/sau materialele alese, fereastra poate parea mai mica, mai mare, mai larga sau mai ingusta. De asemenea, acestea pot “da” inaltime camerei sau pot adauga o nota romantica sau orientala.

Ţineti seama si de faptul ca nu exista nicio regula de aur care spune ca trebuie urmata linia ferestrei atunci cand se aranjeaza perdeaua sau draperia in jurul ei.

Mai multe informatii practice privind stabilirea efectiva a necesarului de material, inclusiv in functie de tipul de material ales pentru draperie, precum si pentru idei practice pentru realizarea de accesorii decorative din resturile de materiale textile gasiti pe romanialibera.ro!

Related posts

Stilul minimalist – „Less is more!”

Adina Meyers

Căsuţă de oaspeţi cu aer de vacanţă

Adina Meyers

Vrei sa schimbi aspectul locuintei tale? Ce parere ai despre utilizarea tapetului?

Adina Meyers