Este vorba despre Muzeul de Arta Veche Apuseana “Ing. Dumitru Furnica-Minovici”,  o cladire–institutie armonios construita, casa si colectia aflandu-se intr-un echilibru perfect, rod al multor schite facute de fondator si de arhitectul angajat, Enzo Canella.

Cladirea este monument arhitectonic, clasa A si a fost ridicata si finisata in 1942 de catre mesteri italieni, francezi, nemti sau austrieci. Pentru aceasta, ing. Furnica-Minovici a adunat mai intai obiectele. Muzeul a necesitat renovare, in special in ceea ce priveste acoperisul, ale carui tigle ceramice se potrivesc perfect cu caramizile, piatra si grinzile de lemn care se regasesc in arhitectura casei.

TONDACH Romania, companie recunoscuta pentru grija fata de traditiile si valorile societatii s-a implicat activ in renovarea acoperisului, acesta prezentand probleme care ar fi putut afecta valorile din interiorul casei. Solutia aleasa a fost, bineinteles, in concordanta cu materialele folosite initial, precum si cu arhitectura intregului imobil, si anume tigla tip solzi.

Related posts

Tinuturile indepartate in casa ta

Adina Meyers

Accente toscane într-o casă cu aer boem

Adina Meyers

Cum să alegi cele mai potrivite corpuri de iluminat

Adina Meyers