LifeStyle

Finalistii Electrolux Design Lab prezinta conceptele care stimuleaza simturile

Finalistii, reprezentanti ai Australiei, Braziliei, Chinei, Danemarcei, Angliei, Noii Zeelande, Norvegiei, Poloniei si Spaniei, trebuie sa-si sustina si sa-si argumenteze proiectele in fata unui bucatar-sef premiat si proprietar de restaurant – David Oldani, unui renumit designer – Dante Donegani, unui blogger cunoscut de design – Kelly Beall si a Vicepresedintelui de Design Electrolux – Henrik Otto.

„Pentru ca celebram cea de-a zecea aniversare Electrolux Design Lab, le-am dat studentilor un brief care sa ii determine sa creeze experiente senzoriale holistice. Cele zece concepte, care au ajuns in finala EDL 2012, redau o imagine de ansamblu asupra unei modalitati creative de gandire care ne surprinde, ne provoaca si ne incita la discutii despre viitor”, spune Henrik Otto, Vicepresedinte Design la Electrolux.

Finala din octombrie va avea loc la Muzeul de Design Triennale din Milano

Cei zece finalisti isi vor prezenta pe rand conceptele la Muzeul de Design Triennale, Milano, in data de 25 octombrie. Atunci cand va oferi premiul intai, ce consta intr-un stagiu de practica platit de sase luni la centrul de design global Electrolux si suma de 5000 euro, juriul va aprecia mai ales electrocasnicele care ofera o experienta senzoriala completa. De asemenea, sunt puse in joc si premiile doi – 3000 euro – si trei – 2000 de euro.

Scurta prezentare a proiectelor finaliste

Aeroball – o cale revolutionara prin care poti sa improspatezi aerul din locuinta. Cu ajutorul unor bule mici care plutesc deasupra, Aeroball curata si filtreaza aerul din casa.

Easystir – este un aparat ce amesteca mancarea fara a fi controlat manual. Utilizand magneti care reactioneaza la plita cu inductie, Easystir se invarte automat, astfel economisesti timp si bani, deoarece nu trebuie sa ii incarci niciodata bateriile sau sa il conectezi la o priza.

ICE – arunca o lumina noua asupra gatitului. Acest aparat poate scana ingredientele pe care deja le-ai ales pentru gatit si iti ofera sugestii despre retetele pe care le poti pregati cu acestea.

Mo’Sphere – iti permite sa experimentezi arome si senzatii noi prin intermediul gatitului cu molecule. Acest aparat de gatit molecular produce reactii fizice si chimice in timpul gatitului. Rezultatul? Inghetare rapida, spuma, chiar si vata de zahar instant. 

SmartPlate – prima farfurie inteligenta care, fizic, percepe mancarea si o transforma in sunet, completand cercul simturilor prin care receptam ceea ce mancam.

Spummy – este viitorul creatiei de arome. Utilizand nano-tehnologia, Spummy creeaza o spuma comestibila cu orice fel de aroma.

Treat – combina perfect tehnicile clasice de depozitare ale alimentelor, precum etansarea in vid, cu o telecomanda moderna – o tehnologie mobila pentru o combinatie perfecta de prospetime si confort. Treat dispune de o modalitate inteligenta si intuitiva de comunicare si avertizare atunci cand mancarea expira.

Impress – transforma complet modul de racire. Impress este un perete de refrigerare care pastreaza mancarea si bautura in aer liber, nu in spatele usilor inchise. Astfel, iti vei aminti mereu de pranzul ce l-ai pregatit pentru munca sau vei gasi cu usurinta, in miez de noapte, gustarea.

Memory – o cafetiera care personalizeaza cafeaua preparata in functie de persoana care doreste sa o bea, pe baza unei tehnologii de identificare a palmei.

Tastee – este un indicator de gust care se poate folosi cand gatesti. Desi are forma unei linguri normale, Tastee foloseste receptori ce imita papilele gustative, astfel afli ce ar trebui sau nu ar trebui sa pui in mancare.  

 

Related posts

Vrei hidratare eficientă a pielii? Folosește produse organice

Adina Meyers

Chef Scarlatescu gateste pe 16 martie la Chefs Friday Experience!

Adina Meyers

Unde se aruncă măștile și mănușile după folosire

Adina Meyers