LifeStyle

Cum sa alegi o suflanta de frunze potrivita pentru nevoile tale

Indiferent de sezon frunzele care cad ne vor da serioase batai de cap atunci cand ne dorim sa mentinem curatenia curtii noastre ori a aleei din fata casei. Da, mereu putem apela la clasica matura pentru a matura aceste frunze, dar la un moment dat devine obositor si o adevarata pierdere de vreme aceasta solutie. Ce poti face atunci pentru a grabi procesul? La ora actuala una dintre cele mai bune solutii la care putem apela este reprezentata de suflanta de frunze, care in acest moment poate fi gasita in magazinele din Romania la preturi mai mult decat atractive. Putem spune ca aceste aparate sunt potrivite pentru toate tipurile de bugete (gasim modele foarte ieftine si chiar modele foarte scumpe, care sunt mult mai perfomante).

La fel ca in cazul oricarui alt aparat, si in ceea ce priveste suflanta de frunze trebuie sa fim atenti la anumite caracteristici astfel incat sa avem garantia ca am luat cea mai buna decizie pentru nevoile noastre. Nu e nicio problema ca nu stii care sunt ele, deoarece ti le vom spune noi in continuarea acestui articol.

Evident, primul lucru la care noi ne vom uita este tipul de motor care pune in functiune o astfel de unealta. Majoritatea modelelor sunt fie electrice, fie pe benzina. Ambele aduc anumite avantaje. Ce recomandam noi? Daca ai o curte mica atunci un model electric si care nu consuma foarte multa energie (avand insa o putere nu foarte mare) este mai mult decat suficient. In schimb, daca ai o curte destul de mare, precum si o alee lunga in fata casei, cel mai bine este ca atentia ta sa se indrepte catre un model pe benzina, iar asta pentru ca el e mult mai puternic, ofera o autonomie mai mare si te va ajuta sa iti termini toata treaba intr-un timp mult mai scurt.

In cazul in care ai hotarat sa cumperi o suflanta de frunze electrica, atunci va mai trebui sa te uiti si la sistemul de alimentare de care dispune aceasta. Mai exact, vei avea de ales intre un model care trebuie sa fie in permanenta conectat la reteaua de energie electrica si un model cu acumualtor. Acesta din urma este cel care iti va oferi o mobilitate mult mai mare (din moment ce nu mai esti limitat de un cablu care trebuie sa fie bagat in priza si in care cu siguranta te vei impiedica destul de des). La modelul cu acumulator te vei mai uita si la autonomia pe care o poate oferi bateria din dotare, respectiv timpul total necesar reincarcarii.

Alte caracteristici de luat in seama sunt suprafata pentru care este recomandata folosirea aparatului si cantitatea de frunze de care ne poate scapa intr-o anumita perioada de timp. Prezenta sau nu a unor functii mai merita si ea luata in considerare (de exemplu poate vrei un model care sa vina la pachet si cu o functie de aspirare).

Related posts

Aranjament floral în stil ikebana. Încearcă și tu!

Adina Meyers

Biblioteca Metropolitană Bucureşti se redeschide începând de luni

Adina Meyers

(P) Schauma NATURE MOMENTS: inspirație din natură

Adina Meyers