Acest apartament era deja renovat, dar, pentru ca proprietarul isi dorea sa-i dea personalitate si sa-i imprime sentimentul de acasa, a apelat la arhitecta Irina Neacsu pentru a-l amenaja.

Pe Irina am cunoscut-o la un curs de design interior al Fundatiei Calea Victoriei. Cum la curs n-am prea reusit sa ajung, din cauza programului si a plecarilor dese in afara tarii, m-am decis sa vorbesc cu ea despre amenajarea apartamentului. Stiam ca voiam ceva cu bun-gust”, isi aminteste proprietarul. In rest, nu avea o idee clara in privinta decorului. De altfel, Irina ne-a marturisit ca asta a fost prima provocare a proiectului, si anume sa traseze liniile amenajarii.

”Tot ce stiam era faptul ca aveam o oarecare inclinatie catre ceva usor retro/vintage. Discutiile cu arhitecta m-au ghidat si m-au ajutat sa-mi conturez in buna masura alegerile. Astfel, am ajuns sa optez pentru mobila de la European Heritage, care s-a potrivit perfect.”

“Tema” amenajarii a constituit cea de-a doua provocare pentru Irina Neacsu. ”In primul rand, repartizarea functionala a generat anumite tipuri de piese. Apoi, tema a devenit reinterpretarea standardului in tonuri ludice, un decor ce utilizeaza o baza neutra, insa intervine cu accente vesele, simpatice, manufacturate acolo unde s-a putut. Am dat atentie spatiilor mici, pe care le-am scos din anonimat prin astfel de interventii. Am dorit un interior cald, “clasic”, asezat, domestic, insa cu surprize vesele si colorate, atât cât sa transforme casa intr-un loc ce te binedispune.” 

Apartamentul de aproximativ 52 de metri patrati este alcatuit dintr-un living cu balcon, un dormitor, o bucatarie, o baie si doua spatii de trecere – unul de intrare si inca unul proiectat ca zona da depozitare si acces in camere.

Bucataria este extrem de mica, dar iese din anonimat datorita artificiilor decorative la care a recurs Irina. Mobilierul este alb, tocmai pentru a nu aglomera spatiul, insa au fost introduse mici acente de culoare cu ajutorul scaunelor vopsite in tonuri pastelate. Punctul de atractie este peretele decorat cu autocolante facute chiar de ea, pentru a sugera, intr-un mod ludic, elemente din bucataria de vis.

In living au fost alese culori masculine, dar calde, ce mizeaza pe o imbinare eleganta de bleu-petrol, gri si crem. Proprietarului ii place in mod special ideea arhitectei de a amenaja balconul ca zona de citit, spatiu pe care il vede ca pe un refugiu de relaxare. In egala masura ii plac biblioteca masiva si biroul.

„Pe langa amenajarea in sine a apartamentului, am mai obţinut ceva din aceasta colaborare: mult timp economisit. Irina s-a ocupat de tot pâna in detaliu: de la alegerea unei veioze pâna la proiectarea dressingului, aranjarea efectiva a obiectelor in spaţiu si stabilirea bugetului necesar proiectului. Pe langa aceste lucruri, mi-a placut foarte mult modul eficient in care a fost folosit fiecare spatiu din apartament. Ajutorul primit a meritat pe deplin, iar rezultatul este foarte reusit.”

Material realizat cu ajutorul European Heritage, www.european-heritage.ro

Amenajarea arh. Irina Neacsu, ThecraftLAB, tel.: 0722.134.307, e-mail: irinaneacsu.arh@gmail.com

Text: Ana-Maria Oancea

Related posts

Cele patru caracteristici principale care pot face diferenta dintre un televizor LED bun si unul mediocru

Adina Meyers

Stil romantic în casa ta: câteva idei

Adina Meyers

Trucuri pentru utilarea si mobilarea spatiului de birou

Adina Meyers