Cele mai noi tendinte vestimentare trebuie sa isi faca mereu loc in fata asa ca dressingul a ajuns să fie una dintre cele mai utile “inventii” ale ultimelor decenii.
Pentru a va asigura ca dressingul dumneavostra este accesibil, functional si prietenos cu garderoba trebuie sa urmati mai multe reguli. Din nevoia de a profita de orice metru de spatiu, cat si din considerente estetice, dressingul a devenit nelipsit in ultimii ani.
Prin definitie dressingul este un spatiu compartimentat in care se pot depozita orice tip de obiecte de imbracaminte, accesorii sau incaltaminte, mai pe scurt, cel care a luat locul vechiului sifonier. Mai nou, dresingul este inclus in proiectele de amenajare a locuintelor astfel incat sa reprezinte un element arhitectural sau un element de decor.
Aceste dulapuri se pot construi din mai multe materiale: PAL, lemn masiv sau, mai nou, din gips-carton (rafturi de diverse marimi inchise cu usi). Aceste compartimentari pot fi inchise cu usi glisante, din PVC, sau culisante din lemn lemn masiv de cires, nuc sau stejar.
Intr-un spatiu redus puteti valorifica si usile acestui dulap. Placate cu oglinda, acestea creeaza un efect luminos si spatios asupra incintei in care este amplasat.
Este recomandat ca dressingul sa se realizeze la comanda in asa fel incat sa va permita sa valorificati spatiul din camera in mod eficient.
Un dressing iti ofera o multitudine de amenajari : spatii pentru agatat haine, sertare, cosuri pentru rufe, un suport pentru pantaloni si chiar o oglinda.
In cazul in care dressingul inglobează un spatiu mai mare decat un sifonier este important sa va ganditi si la iluminarea acestuia cu ajutorul unei ferestre sau a unor spoturi. In plus, va puteti gandi si la cateva obiecte de mobilier de mici dimensiuni, cum sunt, de exemplu, o canapea sau un taburet.