Problema intampinata de echipa de muncitori la ridicarea acestei case a fost stabilizarea terenului care era situat intr-o zona inundabila. „Alegerea proiectului, cat si lucrarile propriu-zise au mers ca pe roate, desi respectarea normelor in constructii a fost litera de lege. Am pus piatra de temelie in luna aprilie, iar intr-o luna si jumatate era ridicata la rosu. Pana in toamna ne-am mutat deja in casa noua. Dupa ce casa a fost finalizata, a mai durat ceva pana au fost aduse utilitatile in zona. Proiectul l-am ales in urma unei discutii cu arhitectul, dupa care am demarat imediat constructia. Singurul aspect care ne-a dat ceva batai de cap a fost ridicarea terenului, intrucat panza freatica este foarte sus. Pentru aceasta operatiune am adus 11 masini de pamant”, ne-au povestit proprietarii.
In plus, fundatia este realizata pe piloni cu o inaltime de un metru: „Pentru fundatie am turnat 100 m3 de beton. Termenul de executie al casei a fost simtitor diminuat datorita faptului ca fundatia a fost sapata mecanizat, iar betonul a fost adus gata preparat, muncitorii avand ca sarcina doar turnarea lui. Eu am stat in fiecare zi pe santier, la fel si inginerul pe care l-am angajat pentru a superviza lucrarile. Am bagat in fundatie si in peretii de rezistenta 11 tone de fier. Ca sa puteti face o comparatie, va pot spune ca, intr-un bloc cu patru etaje care s-a construit in imediata vecinatate, dezvoltatorul a bagat doar 12 tone de fier”, au mai povestit proprietarii, care au adaugat ca, datorita cantitatii mari de materiale de constructie pe care au folosit-o, bugetul initial prevazut pentru constructia casei a fost depasit cu peste 40 de procente.
„Imi amintesc ca imediat dupa ce am finalizat casa, la recomandarea unor vecini care au vazut modul in care s-au desfasurat lucrarile de santier, a venit cineva care ne-a propus sa o vindem pe o suma substantiala. Atunci am refuzat deoarece construisem casa pentru a sta impreuna cu familia. Inainte am locuit intr-o casa mult mai mare, situata in Bucuresti, pe care am vandut-o tocmai pentru ca ne-am dorit un camin mai mic si primitor pe care, din fericire, am reusit sa il avem”, au mai spus proprietarii.
Casa este structurata pe trei niveluri si are o compartimentare extrem de simpla si, in acelasi timp, functionala. Parterul este impartit intre living, o bucatarie americana, un birou si o baie, in timp ce primul etaj este dedicat camerelor de odihna, aici fiind amenajate trei dormitoare.
Mansarda este un open space dedicat hobby-urilor membrilor familiei si relaxarii. Acest spatiu deserveste doua dintre dormitoarele de la etaj.
Atat curtea, cat si terasele sunt pavate cu gresie de exterior, antiderapanta si rezistenta la mai multe cicluri de inghet-dezghet. Oferta furnizorilor in materie de gresie si faianta de exterior este foarte vasta si, cu siguranta, va reusi sa satisfaca si cele mai exigente dorinte ale cumparatorilor. Cele mai des folosite sunt placile ceramice de exterior ce imita piatra naturala si care, spun producatorii, sunt ideale pentru placari verticale (plinte, contratrepte si placari de socluri).
„Terasa placata cu gresie antiderapanta, la care se adauga aleile din jur, realizate cu dale din beton, compun o idee atractiva pentru amenajarea spatiului terasei si al curtii. Terasa mai poate fi finisata si cu piatra naturala, dale din beton pe sapa de nisip, cu rasina epoxidica pentru exterior, sau chiar o dusumea de lemn special tratat pentru exterior. Aceste variante sunt insa mai scumpe si necesita, de cele mai multe ori, cheltuieli mari de intretinere, in timp ce gresia portelanata pentru exterior are calitatea de a reusi sa imbine, cat se poate de eficient, esteticul cu functionalul. Placile sunt rezistente la socuri, inghet, trafic intens si se intretine foarte usor”, a spus arhitectul Iulia Caramian.
Persoana de contact
Gina Mustata
Tel.: 0722.215.695