In functie de gusturile si pretentiile fiecaruia, pe piata exista numeroase materiale pentru tapetarea peretilor, cu texturi si proprietati care mai de care mai inovatoare:

1. Tapetul vopsibil poate fi vopsit sau pictat astfel incat sa se potriveasca perfect cu decorul incaperii tale, vopseaua putand fi aplicata pe acesta in straturi, intre 5 si 10 aplicari, in functie de tipul tapetului. Lavabilitatea depinde de tipul de vopsea utilizata.

2. Tapetul pe suport din fibre netesute permite montajul cu usurinta, nemaifiind necesara inmuierea fasiilor, adezivul aplicandu-se doar pe perete. Tapetul ramane dimensional stabil dupa aplicarea pe perete (nu se intinde si nu se strange). Nu se formeaza goluri la aplicare (bule), putand fi intins cu usurinta.

Citeste si: Cum alegi tapetul potrivit pentru casa ta

3. Tapetul pe suport de hartie este fabricat din doua straturi: suportul ce constituie baza (din hartie) si stratul superior imprimat (care poate fi: hartie, spuma vinilica, PVC sau fibre textile). Este foarte accesibil ca pret si are o durabilitate medie.

4. Tapetul vinilic: stratul exterior este acoperit cu un strat din PVC. Este foarte usor de curatat, fiind superlavabil, dar si rezistent la lumina soarelui si la alti factori externi.

5. Tapetul din material textil este indicat pentru interioarele mai luxoase. Se confectioneaza din materiale ca: matase, brocart, tafta.

Citesti si: Invata cum sa aplici singura tapetul

6. Tapetul bambus – arata si chiar se simte la pipait la fel ca betele de bambus, desi doar imita acest material. Confera incaperii un aer natural, este placut ca aspect, da o nota clasica intregului si se potriveste aproape oricarei camere.

7. Tapetul autoadeziv este o inventie benefica pentru cei care prefera acest tip de decorare a peretilor. Practic, daca stii sa lipesti un timbru, te descurci si cu acest tip de tapet.

8. Tapetul 3D este o inovatie menita sa transforme orice incapere dintr-un spatiu monoton intr-unul plin de viata si colorat. Acesta poate fi imprimat cu modele dintre cele mai diverse, in functie de specificul si designul fiecarei camere in parte.  

Citeste si: Cum scapi de tapetul demodat

Related posts

Cum sa alegi cea mai buna veioza pentru a da un plus de personalitate camerei tale

Adina Meyers

Arhitectura industriala, design interior cald

Adina Meyers

Aspecte de care trebuie sa tii cont in decorarea unei case de vacanta

Adina Meyers