LifeStyle

8 pași pentru curățarea și igienizarea bucătăriilor în cel mai scurt timp

O bucătărie curată înseamnă în primul rând sănătate, atât pentru cei care se ocupă de prepararea alimentelor, cât și pentru cei care se bucură de bucatele care ies din mână bucătarilor. Indiferent că este vorba despre bucătăria de acasă sau de bucătăria unui restaurant, curățenia și igiena sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont pentru a ne păstra starea de bine.

Așa cum știm cu toții, bucătăria este locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. Și cum tot aici este preparată și depozitată și mâncarea, este foarte important ca igiena să fie perfectă. Iar pentru ca să ieșim triumfători în lupta împotriva bacteriilor, trebuie neapărat să ne înarmăm cu cele mai potrivite soluții, detergenți și alte produse de curăţat, cu mănusi de unică folosinţă, lavetă și mop.

Curățenia trebuie parcursă urmărind următorii pași:

1. În primul rând, cel mai important este să realizăm curăţenia sus în jos și nu invers, din două motive: în primul rând, tot ceea ce se poate scurge în urma curățării ajunge ulterior pe zonele inferioare ale bucătăriei, iar în al doilea rând, zona cele mai impregnate cu baterii este podeaua, unde este indicat să nu folosim aceleași ustensile pe care le folosim și pentru curățarea zonelor superioare. Acum poți începe să ștergi praful de deasupra mobilei de bucătarie cu o lavetă umedă, îmbibată, eventual, într-o soluţie de curăţat mobila. De asemenea, este important să nu uiți să stergi şi frigiderul.
2. Următoarea pe lista elementelor de curățat este hota, care are nevoie de o curăţenie mai specială, pentru că este un aspirator de bacterii. Pe hotă se pulverizează o soluţie de curăţat suprafaţele grase si se lasă să acţioneze câteva minute.

3. Dupa hotă urmează aragazul. Pentru acesta este ideal să se folosească o soluție degresantă, atât pentru aragaz, cât si pentru cuptor. Cele mai bune produse care pot fi folosite sunt detergenții de bucătărie, puternic degresanți și dezinfectanți. Aceștia sunt potriviți și pentru curățarea și igienizarea altor tipuri de suprafețe din bucătărie, precum faianță, ceramică, plastic sau marmură.

4. După curățarea hotei, urmează frigiderul. Firgiderul se poate curăța eficient de-abia dupa ce este golit. Pentru curățarea acestuia, se pulverizează o soluție dezinfectantă pe toata suprafața lui, dupa care se sterge bine cu o lavetă umedă.

5. Următoarele pe listă sunt restul de aparate electrocasnice, care ar trebui curățate după fiecare utilizare, astfel încât mâncarea să nu se întărească. Pentru acestea, se pot folosi soluții dezinfectante și degresante de curățare.

6. Masa și blatul sunt următoarele pe listă. Fiind printre cele mai folosite obiecte din bucatarie, este bine să le acorzi o atenție deosebită în timpul curățării. Pentru curățarea lor poți folosi o soluție dezinfectantă sau detergenți universali pentru suprafețe, pe care să îi ștergi uterior cu o lavetă umedă.

7. Chiuveta este bine să fie curățată în ficecare zi în care este folosită. Aceasta se poate curăța cu detergenți profesionali si apoi se poate șterge cu un burete ușor abraziv, pentru a îndepărta murdăria în profunzime.

8. La final, trebuie curățată și pardosela, indiferent dacă este vorba de gresie sau de parchet. Mai întâi, suprafața trebuie aspirată cu mașini profesionale pentru curățenie, dupa care, se spală cu soluții profesionale pentru pardoseli. Acestea trebuie spăle cu mopul, după care se lasă la uscat.

Pentru că sănătatea ta și a celor din jurul tău este cea mai importantă, alege să folosești soluții profesionale pentru curățare, igienizare și dezinfectare, astfel încât fiecare masă servită să fie întotdeauna un succes.

Related posts

Residence Hotels, primul boutique hotel din Romania

Adina Meyers

Soare puternic? Sistemele de umbrire marca VEKA protejeaza si izoleaza

Adina Meyers

FREYWILLE a dezvăluit THE ULTIMATE KISS – o declaraţie a iubirii pure

Adina Meyers