LifeStyle

8 alimente care te ajută să elimini toxinele din corp

Sistemul limfatic este extrem de important pentru că ne ajută să eliminăm toxinele din corp și să obținem astfel o sănătate de fier și o stare general bună. Este important să acordăm atenție dietei noastre și să introducem alimente care ne ajută să îmbunătățim funcțiile sistemului limfatic.

„Sistemul limfatic ne ajută să întăririm sistemul imunitar, ne curăță sângele și detoxifiază natural organismul. O rețea uriașă de vase limfatice reciclează plasma sanguină eliminând lichidul din țesuturi, filtrându-l și transportându-l înapoi în fluxul sanguin. Putem ajuta sistemul limfatic să funcționeze la nivel optim prin sport și dietă sănătoasă”, declară nutriționistul Gianluca Mech. 

Specialistul recomandă opt alimente pe care să nu uităm să le introducem în dieta noastră. 

Apa

Apa este vitală! Amintiți-vă întotdeauna să vă hidratați organismul suficient. Apa ajută lichidul limfatic să curgă cu ușurință.

Merișoare

Merișoarele ajută la descompunerea excesului de grăsime pe care vasele limfatice îl vor elimina. Este important să consumăm fructe proaspete sau chiar suc natural de merișor, dar să evităm variantele procesate, îndulcite și pasteurizate”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Legume verzi

Clorofila, nutrientul verde care captează lumina soarelui, are proprietăți puternice de curățare. Efecte benefice asupra sângelui și, prin urmare, și asupra lichidului limfatic. Căutați să consumați cât mai des kale, spanac sau broccoli. 

Nuci și semințe

Acizii grași esențiali, grăsimile sănătoase care se găsesc în chia, nuci, ulei de măsline, ulei de cocos, nucă de cocos și avocado, joacă un rol în combaterea inflamației. De asemenea, întăresc țesutul vascular, ajută la absorbția vitaminelor și mineralelor liposolubile și ajută la eliminarea toxinelor solubile în grăsimi”, menționează nutriționistul Gianluca Mech.

Usturoi

Usturoiul întărește sistemul imunitar și combate microbii. Îmbunătățește circulația și ajută la eliminarea toxinelor. Susține funcția sistemului limfatic și are proprietăți antibacteriane. Recomand utilizarea usturoiului proaspăt în detrimentul pulberii de usturoi care se găsește în supermarketuri.

Ghimbir

Ghimbirul are efecte benefice asupra digestiei si circulației, două sisteme care sunt legate direct de sistemul limfatic. Un condiment foarte gustos, ar fi minunat dacă am include ghimbirul în cât mai multe dintre preparatele pe care le consumăm. Din nou, rădăcina de ghimbir, nu prafurile din magazine cu gust de ghimbir”, ne atenționează nutriționistul Gianluca Mech.

Turmeric

Ajută la reducerea inflamației, subțiază sângele și îmbunătățește circulația. Toate acestea ajută la susținerea proceselor sistemului limfatic.

Citrice

Citricele ajută la hidratarea organismului, sunt bogate în antioxidanți și enzime puternice și contribuie la curățarea și protejarea sistemului limfatic”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Related posts

Black Coffee la Nuba Beach Club

Adina Meyers

Zmeura, medicamentul din grădina ta – FOTO

Adina Meyers

O caramida cadou pentru fiecare accesoriu vestimentar cumparat

Adina Meyers