LifeStyle

Cum amenajezi cea mai bună sală de gimnastică acasă

Îți dorești o sală de gimnastică acasă? Poți face asta mai ales dacă locuiești la casă. Asta nu înseamnă că ai nevoie doar de o bandă de alergare, poți achiziționa mai multe dispozitive de gimnastică. Poți crea o sală de antrenament foarte bine dotată cu aparate într-un spațiu al casei, unde ai lumină naturală și o atmosferă relaxantă.

Care sunt etapele realizării celei mai bune săli de gimnastică acasă?

Găsește spațiul potrivit pentru a face antrenamentele de fitness sau gimnastică. Ar trebui să alegi o zonă în casă, unde să ai foarte mult spațiu. Evită dormitorul pentru că acesta trebuie să fie un loc liniștit pentru relaxare și somn. Spațiul pentru antrenament trebuie să fie destul de mare, o cameră de zi, o cameră pentru oaspeți, mansarda sau garajul casei.

Poți alege o cameră foarte mare, în care să ai mult loc pentru a putea face mai multe exerciții la diferite aparate, pe care le vei achiziționa. Locul trebuie să fie plăcut, luminos, foarte bine amenajat, ordonat, să-ți placă să petreci cât mai mult timp acolo. Camera trebuie să fie mare și să aibă o fereastră pentru a intra aer curat.

Decorează-ți cât mai frumos sala de gimnastică. Caută pe Internet câteva fotografii cu astfel de variante de amenajări interioare, din care să te poți inspira. Folosește culori vii pentru că acestea îți oferă energie. Ai posibilitatea de a opta pentru culorile neutre care sunt plăcute sau pe nuanțele de culori pastelate.

Alege câteva piese de mobilier necesare pentru spațiul de antrenament. Poți avea câteva dulapuri de depozitare, o masă, câteva rafturi, un fotoliu, etc. Nu uita să folosești și un televizor, un aparat pentru muzică pentru a face exerciții mai bine, ascultând melodiile preferate. Poți asculta muzică antrenantă, care te ajută să ai energie și te motivează să faci exercițiile într-un ritm adecvat. Foarte important este să ai cel puțin o oglindă mare pentru că te ajută în timpul antrenamentului. Trebuie să vezi dacă faci exercițiile corect.

Dacă îți place să faci yoga trebuie să îți amenajezi acest spațiu astfel încât să fie un loc relaxant, liniștitor, cu anumite obiecte de mobilier adecvate. Într-un colț relaxant poți avea o masă cu televizor pentru a putea  urmări anumite videoclipuri de antrenament. Atmosfera trebuie să fie potrivită dacă ești pasionată de yoga, astfel încât exercițiile să dea rezultate.

Specialiștii în yoga spun despre această practică că te face să vezi lumea altfel. Pentru exerciții ai nevoie de o saltea de gimnastică sau doar un covor confortabil. Locul pentru exercițiile yoga trebuie să fie plăcut și suficient de mare, departe de zgomotele stradale, iar lumina să fie naturală, de la o fereastră din apropiere. Este nevoie de un spațiu de cel puțin 2,5 m X 3 m. Deci dacă stai la casă este posibil să ai așa o sală.

Desigur poți practica yoga și în curtea casei, mai ales dacă ai gazon și este sezonul cald. De asemenea, poți face yoga și pe terasă, dacă ai suficient spațiu.

Foarte important este să-ți stabilești din timp un buget clar pentru a ști cât poți investi în spațiul respectiv și în achiziționarea aparatelor de fitness și de antrenament. Trebuie să te gândești ce tipuri de aparate cumperi și care vor fi costurile pentru acestea, pentru echipament, dacă ți le permiți. Dacă nu știi ce să cumperi, poți întreba un specialist ce tipuri de aparate ai avea nevoie pentru sala ta de fitness sau de gimnastică. Nu întotdeuna ai nevoie de echipamente scumpe, sau care au o multitudine de funcții. Alege aparatele sau echipamentele care sunt potrivite scopului tău.  

În ceea ce privește transportul echipamentelor de fitness sau a altor aparate de care ai nevoie, lucrurile nu sunt complicate. Poți apela la serviciile unei companii de transporturi de echipamente, aparatură, ATM-uri și chiar relocări prin MaxLoads care îți aduce produsele în deplină siguranță la locația dorită. O astfel de companie realizează și transporturi de apartură medicală, de aparate de jocuri de noroc, de aparate de vending și altele.

Dacă te gândești să faci un antrenament bun, pentru a-ți remodela silueta, ai nevoie de un echipament adecvat de fitness. Dacă vrei să ai masă musculară, poți achiziționa anumite dispozitive de bodybuilding. Există diferite echipamente de fitness care se comercializează la prețuri accesibile și care se pot potrivi perfect nevoilor tale.

Poți cumpăra bile de gimnastică, gantere, discuri, haltere, mingi, saltele, kettlebell și altele. Toate acestea îți folosesc la un moment dat. Nu există dispozitive sau aparate inutile într-o sală de gimnastică.

Pentru fitness sau cardio, aparatele sau echipamentele pot fi deosebit de costisitoare. Ai avea nevoie de o bandă de alergat, o bicicletă de fitness, un stepper sau o bicicletă eliptică. Pentru fitness de forță poți avea o bancă specială cu suporți, un single-station, un echipament cu greutăți libere.

Alegerea și amenajarea aparatelor se face după dorințele tale. Ideea este să folosești cât mai eficient spațiul și să ai loc pentru exercițiile pe care le faci. De exemplu echipamentele pentru fitness sau de creștere a forței se pot plasa la rând, unul lângă altul, cu suficient spațiu între ele.

O sală de gimnastică te va ajuta să te menții în formă, mai ales dacă faci antrenamentele în mod corect, frecvent, fără a exagera.

 

Related posts

Asociatia Somelierilor din Romania

Adina Meyers

Camera video auto Full HD, cea mai buna alegere

Adina Meyers

Black Coffee la Nuba Beach Club

Adina Meyers