Amenajari Interioare

7 moduri rapide în care să-ți amenajezi apartamentul pentru mai mult spațiu

Ești mândru de apartamentul tău și vrei să-l amenajezi cu stil, pentru a avea mai mult spațiu? Iată câteva idei despre amenajarea apartamentului și despre petrecerea Sărbătorii de Crăciun acasă.

1. Atmosfera de acasă trebuie să fie plăcută, să te facă să te simți bine și relaxat, să ai liniștea pe care ți-o dorești. Aș spune că fiecare om își mobilează casa în stilul pe care îl dorește, pe gustul lui. Dacă nu ai nici o idee poți apela la sfatul unui specialist care ar putea de exemplu să-ți recomande mai ales un stil în culori calde, domoale, plăcute ochiului și care sunt oarecum complementare peisajului de afară. Parchetul trebuie să fie din lemn iar ca decor se pot folosi câteva covorașe, mochete sau carpete, care să vină cu puțină culoare și să creeze senzația de căldură și armonie de interior.

2. Dacă ești pasionat de citit și ai multe cărți poți avea în sufragerie o bibliotecă care să ocupe chiar un întreg perete și care să transforme acest spațiu în camera ta preferată. Aici se potrivesc de minune și câteva tablouri de artă, iar în perioada Sărbătorilor de iarnă bradul de Crăciun nu trebuie să lipsească.

Acest spațiu probabil este cel mai mare din casă și cu siguranță foarte potrivit pentru amplasarea unuia din brazii de Crăciun care se comercializează în magazinele online cu produse de acest fel. Poți face bradul doar într-o singură culoare – roșu, albastru, argintiu, auriu – sau îl poți împodobi cu decorațiuni multicolore pentru Crăciun. În sufragerie mai poți adăuga o canapea confortabilă și o masă din lemn cu scaune, atât de elegantă încât să-ți vină să tot stai la ea.

3. Camerele pot fi decorate după stilul tău propriu, important este să alegi texturi care se îmbină într-o armonie decorativă aproape perfectă, care sunt originale și potrivite confortului creat în jur. Cu ajutorul unui decorator poți obține rezultate excepționale, poți alege între un mod de decorare clasic și unul modern, sau poți face un mix subtil, perfect desăvârșit între cele două stiluri.

Dacă optezi pentru spoturi, lumina în apartament va fi caldă și acest lucru va fi relaxant și plin de candoare. Pentru ca atmosfera să fie deosebită poți vopsi pereții în culori deschise – bej, gălbui, și alte nuanțe de culori la fel de calde – iar draperiile ar fi frumos să fie lungi, din material de bună calitate, cât mai simple și în tonuri de culori neutre.

4. Acasă nu trebuie să ai foarte multe decorațiuni, ci doar atât cât este esențial pentru a te simți bine și a completa stilul casei. Dacă îți dorești un stil modern cu mobilă ultramodernă este bine să te gândești dacă îți plac suficient de mult culorile foarte tari care sunt specifice acestuia și în trend. Dacă mergi pe clasic, trebuie să alegi mobila în culori calde, deschise, care să aibă stil și rafinament.

Achiziționează un tip de mobilier care să nu încarce casa și să-ți ofere spațiu suficient, după cum îți dorești. Dacă îți place mobilierul vopsit în alb poți opta și pe tapițeria albă, iar pereții pot fi de asemenea tot albi. Mocheta poate fi albă și ea dar nu este obligatoriu, iar pentru a aduce un pic de culoare poți folosi decorațiuni în tonuri diferite, poți realiza mixturi inteligente de alb-negru, alb-gri, alb-roșu, alb-maroniu, etc.

Accentele de culoare trebuie să fie potrivite și destul de simple pentru a nu complica design-ul de interior, pentru ca decorul final să fie armonios și relaxant. Prea multe culori pot încărca spațiul respectiv, de aceea este bine să mergi pe îmbinarea a două sau trei culori armonioase și odihnitoare.

5. Dacă îți place să gătești este bine să ai o bucătărie foarte bine dotată, care să îți ofere avantajul de a face cu plăcere preparatele culinare. În bucătărie trebuie să ai tot ce îți trebuie pentru tentativele tale de gătit dar să fie și un loc spațios unde să te simți relaxat când mănânci. Este important să ai bucătăria perfect aranjată și să mănânci ordonat, să alegi cu atenție ce alimente pui în farfurie și nu doar să consumi orice, când ți-e foarte poftă sau de dragul de a mânca.

6. Baia poate fi albă dar dacă vrei o atmosferă caldă poți opta pe varianta cu pereții vopsiți în galben. Desigur această încăpere trebuie să aibă cabina cu duș și cada de baie pentru relaxare, dar și celelalte articole necesare în orice baie. Pentru diferite obiecte de mobilier sanitare se poate opta pe culorile neutre care impresionează prin splendoarea lor naturală.

Faianța poate avea un model și o culoare ce imită lemnul și astfel atmosfera creată să fie caldă, pusă în valoarea și de lumina de afară. Stilul minimalist merge de minune în sala de baie deoarece acesta este un spațiu mic și nu trebuie să fie foarte mult încărcat. Pentru un efect de mărire a spațiului se pot aplica plăci de faianță cu motive decorative, finisaje bine alese și realizate cu atenție și care sunt potrivite pentru o baie.

7. Apartamentul trebuie să arate în așa fel încât să te întorci mereu cu plăcere acasă și să îți ofere senzația că ai putea locui aici și 100 de ani.

Related posts

5 caracteristici importante pentru alegerea aragazului 

Adina Meyers

Eleganta clasica la malul marii

Adina Meyers

O casa de exceptie “Made in Brasil”

Adina Meyers