Home

6 lavoare din piatra naturala care dau personalitate unei bai moderne

Modul in care ne decoram locuinta spune multe despre personalitatea noastra. Nu va fie teama sa integrati in amenajare elemente care la prima vedere dau impresia ca fac nota discordanta cu restul ambientului.

Transformati aceste elemente in obiecte statement ale incaperii unde sunt expuse. Facand aceasta introducere, va propun 6 modele de lavoare din piatra naturala pe care le puteti integra in orice amenajare, inclusiv in una moderna, chiar minimalista.

Travertinul, marmura, calcarul si onixul sunt cel mai des folosite pietre naturale pentru realizarea lavoarelor. Indiferent de forma lor – patrate, rotunde, ovale, dreptunghiulare, aceste obiecte sanitare isi echivaleaza functionalismul cu latura lor estetica. Un alt avantaj al acestor lavoare este reprezentat de faptul ca sunt disponibile intr-o varietate de culori si chiar texturi ( mate, lucioase sau poroase).

Nuantele care migreaza de la galben pana la maro, sunt oferite de travertin, care este totodata si cel mai accesibil ca si pret ( un lavoar are pretul de pornire de la 450 de lei ). Travertinul este o roca sedimentara poroasa, dar prin inchiderea porilor cu praf de ciment, urmata de slefuire si lustruire, aceasta piatra primeste textura fina a marmurei.

Rezistenta mare la fisurare si spargere este atuul de baza al lavoarelor din marmura, la care putem adauga si unicitatea suprafetei data de nervurile colorate specifice acestei pietre. Un lavoar in nuante de alb, cenusiu sau galben este obtinut din calcar, pe cand onixul cu nervurile lui accentuate si cu caracteristica de a fi o piatra semipretioasa translucida ( acesta se foloseste si la realizarea bijuteriilor), ofera cu ajutorul luminii pozitionate in spatele lavoarului, impresia ca acesta lumineaza. Cele mai populare culori ale onixului sunt: roz, galben, portocaliu si bej. 

Alegand un lavoar din piatra naturala, este de preferat sa il pui in evidenta, fie prin asezarea acestuia pe blat, fie optand pentru un lavoar in consola sau unul piedestal. Din punctul meu de vedere, lavoarele piedestal din piatra naturala devin cu usurinta vedeta unei bai.

Pretul unui astfel de lavoar incepe de la 1400 de lei. Pentru a le pastra aspectul pe termen indelungat, este importanta impermeabilizarea lavoarelor din piatra naturala si o intretinere zilnica cu solutii speciale. 

Pentru mai multe imagini acceseaza galeria foto.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

 

 

Related posts

7 modalitati simpatice de a refolosi sticlele si borcanele vechi

Adina Meyers

This residence is characterised by minimalist design

Adina Meyers

5 idei de obiecte decorative realizate din suluri de carton

Adina Meyers