Amenajari Interioare

6 dispozitive smart care nu trebuie să lipsească din casa ta

Indiferent de stilul ales pentru amenajarea locuinței – contemporan, rustic, minimalist, chic etc. – o casă confortabilă și în ton cu vremurile actuale are nevoie de tehnologii cum ar fi dispozitivele smart. Acestea sunt aparate care prin intermediul wi-fi se pot conecta la un hub smart, la computer, sau la telefonul tău mobil pentru a oferi informații și a putea fi operate de la distanță. Iată câteva dintre cele mai importante gadgeturi smart pentru căminul tău:

P1.       Frigidere smart

Frigiderele nu au evoluat prea mult în ultimele decenii, dar acest lucru este pe cale să se schimbe. Recent a fost lansat conceptul de frigider smart, care include un ecran tactil pentru interacțiunea cu utilizatorul și poate face lucruri precum crearea de liste de cumpărături, trimiterea de notificări atunci când un aliment este pe cale să expire, sau streaming live de imagini video din interior frigiderului pentru ca tu să știi ce alimente trebuie să cumperi iar.

2.       Purificator de aer smart

Dacă ai un purificator de aer vechi, probabil ai observat că trebuie să îl pornești și să îl oprești destul de des. Unpurificator smart îți va permite să îl controlezi de la distanță și să îi creezi un program după care să funcționeze.

3.       Aspirator robot

Un dispozitiv deja prezent în multe case, aspiratorul robot este acum disponibil la prețuri pentru toate buzunarele. Acest aspirator îți va face viața mult mai ușoară pentru că tu nu va mai trebui să mături, să aspiri și să dai cu mopul atât de des.

4.       Dispozitiv de curățare a toaletei

Te-ai fi gândit că este posibil să scapi și de această sarcină neplăcută? În ultimul timp au început să apară și soluții de curățare a băii, cum ar fi sisteme de curățarea toaletei, care spală toaleta constant cu apă electrolizată și se conectează la țevile de apă pentru a te avertiza atunci când consumi mai multă apă decât este necesar.

5.       Boxă smart

Aceste boxe sunt deja utilizate pe scară largă peste ocean de mulți ani. Deși nu au prins la fel de bine la consumatorii români, utilizarea unei astfel de boxe îți oferă tot felul de avantaje, cum ar fi să caute pentru tine informații online, de la cum va fi vremea mâine la Ghid de pariere Cupa Mondială 2022. Alte opțiuni utile ale acestor device-uri sunt redarea de fișiere audio, controlarea altor dispozitive smart interconectate și crearea unui adevărat centru de comandă în casa ta.

6.       Display smart

Pentru cei care nu apreciază comenzile vocale sau preferă un panou de comandă care să le ofere acces la diverse dispozitive smart, există display-uri smart. Câteva acțiuni utile pe care le poți realiza cu acest gadget sunt vizualizarea imaginilor captate de soneria smart de la intrarea în casă, urmărirea imaginilor de pe camerele de supraveghere, efectuarea de apeluri video și afișarea de imagini la alegere (funcția de ramă foto digitală).

Acestea sunt doar câteva dintre dispozitivele smart care îți pot face locuința mai plăcută, mai confortabilă și, mai ales, mai sigură. Tu ce dispozitive smart folosești sau dorești să achiziționezi pentru casa ta?

Related posts

Apartament pentru un singur locatar

Adina Meyers

Franța sau cum să decorezi o locuință cu eleganță și rafinament

Adina Meyers

Resedinta permanenta la marginea Bucurestiului

Adina Meyers