Se spune ca semineul este sufletul casei asa cum era si in urma cu cateva secole.

Chiar daca dispunem de o facilitati in aceea ce priveste incalzirea locuintei, cei care dispun de spatiu au reusit sa adapteze designul classic al semineului si sa il aduca in notele moderne la fel cum s-a intamplat si cu piesele de mobilier.

Desi piatra este cea mai veche si probabil cea mai durabila alegere a materialelor utilizate pentru constructia de semineu, placile de piatra de astazi sunt de inalta calitate si sunt in concordanta cu valorile haute couture interioare.

Atmosfera primitoare si calduroasa la care contribuie un semineu ca element central al incaperii este cu siguranta unica. Totusi, instalarea unui semineu clasic nu se poate face chiar in orice incapere, iar asta oricum presupune de multe ori costuri mari.

O alternativa a semineului din piatra poate fi cel electric. In ultima perioada a devenit o tendinta in ceea ce priveste amenajarile interioare.

In plus instalarea celui electric are si o serie de beneficii precum:

  • intretinere usoara
  • -costuri mici
  • nu produce fum
  • sunt prevazute cu thermostat

Totodata trebuie sa ai in vedere faptul ca tipologia unui semineu este determinata de focarul acestuia. Acesta va fi ales in functie de combustibilul. Cu alte cuvinte, denumirea unui semineu folosita in vorbirea colocviala este data de tipul sau de focar.

Iata o serie de idei de design de semineu pe care le-ai putea implementa si in casa ta

Related posts

Tendințe. Ce preferă românii când își amenajează locuința: tonuri pastelate, tapet cu efecte 3D și placări speciale

Adina Meyers

3 cărți de citit care te pot ajuta să-ți organizezi casa

Adina Meyers

Perdelele – accesorii șic pentru casa ta

Adina Meyers