LifeStyle

5 to go și Banca Transilvania susțin pilotul de mobilitatea electrică UberGREEN

Începând cu luna august, 5 to go și Banca Transilvania se alătură proiectului pilot de mobilitate electrică UberGREEN, serviciul de transport cu mașini 100% electrice. Cele două companii susțin programul pilot acoperind parțial costul de leasing al mașinilor electrice UberGREEN, sprijinind astfel șoferii parteneri care oferă acest serviciu.

 

În luna martie, București a devenit primul oras din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric. În Europa, Uber mai oferă opțiuni de mobilitate electrice în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto, Zurich și Munich.  Între timp, peste 10.000 de oameni  au utilizat mașinile electrice UberGREEN. Distanţa totală a curselor efectuate cu mașinile electrice a fost 71.769 de kilometri, iar dacă această distanță nu ar fi fost parcursă cu o mașină electrică*, 8,5 tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă.

 

„Ne bucurăm să ne alăturăm unei astfel de inițiative antreprenoriale, care ține cont de viața și de viitorul comunității în care trăim. Ne dorim ca Banca Transilvania să dovedească faptul că e un bun cetățean și mai ales un bun vecin, de aceea implicarea socială este un obiectiv în sine pentru noi. Prin colaborarea cu UberGREEN și  5 to go, sperăm ca mobilitatea electrică să devină accesibilă unui număr cât mai mare de oameni, astfel încât Bucureștiul să devină un oraș mai puțin poluat și mai ușor de navigat ” a spus Őmer Tetik, Director General al Băncii Transilvania.

 

Am ales să susținem proiectul UberGREEN, deoarece energia nepoluantă este un subiect de interes pentru 5 to go. De altfel, vom avea în scurt timp în cadrul 5 to go Drive Thru, o stație de alimentare cu energie electrică pentru automobile. Compania 5 to go este orientată către proiecte de responsabilitate socială, fiind mereu un subiect pe agenda noastră de lucru și având proiecte de acest tip în defășurare, înca din primul an de activitate" Radu Savopol, co-fondator 5 togo.

 

Atât 5 to go, cât și Uber, sunt două branduri young și cool, care au în centrul modelului de business mobilitatea clientului. De aceea, am considerat mai mult decât oportună susținerea serviciului UberGREEN. Am dorit, încă de la început, să fim prezenți peste tot în drumurile clienților noștri, să nu fie nevoiți să ne caute, ci să ne găsească ușor oriunde s-ar afla, în special atunci când apare dorința de a consuma o cafea" Lucian Bădilă, co-fondator 5 togo. 

 

„Încă din februarie, de când am lansat UberGREEN, lucrăm susținut la dezvoltarea serviciului electric în București și ne bucurăm să-i avem alături pe cei de la  Banca Transilvania și 5 to go. Credem că viitorul transportului este electric, împărțit cu alții și autonom; ne dorim ca tot mai mulți oameni să aibă acces la soluții de mobilitate 100% electrice, convenabile și la un buton distanță, iar acest parteneriat este un pas important către această viziune.”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

 

Bucureștiul se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului. În plus, în luna mai a acestui an, Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement împotriva României pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului.

 

Despre Uber

Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban accesibil peste tot, pentru toată lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. 8 ani și peste 5 miliarde de curse mai tarziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.

 

Despre 5 to g0

5 to go este cel mai mare lanț de cafenele din România și Europa de Est și totodată unul dintre cele mai puternice brand-uri românești din zona business-urilor HoReCa, având în momentul de față peste 85 de cafenele și puncte de vânzare în întreaga țară. De curând, 5 to go a lansat primul Drive Thru si singurul de pe DN1 . Compania se remarcă prin designul interior friendly al cafenelelor, design conceput special pentru a acomoda atât elevii și studenți, cât și zona de corporate, construit special ca aceștia să se simtă bine în locațiile 5 to go, indiferent de vârstă sau statut social.

 

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este nucleul Grupului Financiar BT. Strategia sa este susţinută de acţionari internaţionali puternici, cum este BERD. Activitatea BT este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM și Retail. Banca are 2,5 milioane de clienţi, peste 7.000 de angajaţi și peste 500 de sedii. BT este lider în România pe piaţa cardurilor, iar 40% dintre companiile nou înfiinţate în 2017 au ales să lucreze cu Banca Transilvania. Este singurul brand bancar românesc parte din Brand Finance 500 ranking, realizat de Brand Finance în 2018. Povestea Băncii Transilvania a început în România, Cluj-Napoca acum 24 de ani, cu o echipă de 13 persoane și o sucursală.

Related posts

RMN sau tomografie? Diferențe, avantaje și dezavantaje pentru fiecare procedură

Adina Meyers

Concursul Royal Horse Show Jumping asteapta peste 120 de concurenti in perioada 19-22 iulie 2012

Adina Meyers

Open call pentru artiști la cea de-a doua ediție a proiectului NeoNlitic

Adina Meyers