Solutii Constructive

5 sfaturi pentru proiectarea corectă a instalației electrice din locuință

Felul în care arată locuința este întotdeauna o prioritate atunci când amenajezi casa. Cu toate acestea, există și niște aspecte tehnice foarte importante care contribuie la crearea confortului dorit.

Instalația electrică este unul dintre acestea. Iar atunci când ajungi la proiectarea ei trebuie să respecți câteva reguli de bază pentru a obține rezultatul dorit și pentru a fi în siguranță.

Asigură-te că ai suficiente prize în bucătărie atunci când proiectezi instalația electrică

În fiecare încăpere din locuință ai nevoie de prize pentru a avea parte de tot confortul. Însă pentru bucătărie trebuie să ai un plan foarte bine stabilit.

Asigură-te că dispui de suficiente prize în zona de gătit, zona de spălat vase și chiar și în zona mesei. În bucătărie ai nevoie de electrocasnice. Astfel că nu vrei să te deplasezi prea departe atunci când gătești pentru că nu ai o priză în apropiere.

Nu trebuie să îți faci griji asupra aspectului pentru că prizele pot să fie foarte bine mascate, utilizând spre exemplu o priză încastrată în blat sau în alte piese de mobilier pentru a nu aglomera astfel bucătăria.

Când proiectezi instalația electrică acordă atenție băii

Baia este o încăpere diferită de celelalte din locuință așa că necesită o atenție specială atunci când proiectezi instalația electrică. În baie trebuie luați în calcul factori precum umezeala și apropierea de surse de apă, așa că prizele trebuie poziționate strategic pentru a nu avea probleme. Dacă vrei un plus de confort cumpără prize dotate cu un capac protector. În acest mod prizele din baie vor fi ferite de apă. Prizele cu protecție sunt ideale mai ales dacă în casă locuiesc și copii.

Maschează prizele atunci când lucrezi la instalația electrică

Prizele sunt necesare în toate camerele din locuință, însă aspectul lor poate uneori să încarce, mai ales dacă sunt numeroase. Ascunde prizele pe cât posibil, în special dacă locuința este amenajată în stil minimalist. Maschează-le cu ajutorul obiectelor de decor sau chiar a mobilierului, pentru că există foarte multe opțiuni pe care le ai la dispoziție.

Respectă regulile de proiectare a instalației electrice

Dacă în cazul amenajărilor interioare poți să dai frâu liber imaginației și să personalizezi fiecare stil, în cazul proiectării instalației electrice trebuie să respecți niște standarde. Cele două principii de bază pe care trebuie să le ai în minte sunt siguranța și confortul, așa că atunci când vine vorba de instalația electrică nu fi prea creativ, ci gândește-te cum poți să o proiectezi cât mai practic, însă fără a crea riscuri inutile.

Related posts

Proiect de casă la parter: suprafața utilă 136.63 mp

Adina Meyers

Casa copilariei: reparatii necesare

Adina Meyers

Prima Casa e4 din caramida de la Wienerberger din Romania este finalizata

Adina Meyers