Amenajare gradina

5 idei pentru cele mai frumoase curți de la vedetele americane

Toată lumea care locuiește la casă își dorește o curte care să arate splendid. O sursă foarte bună de inspirație pentru a impresiona cu amenajările exterioare sunt curțile vedetelor americane. Aceștia plătesc sume însemnate de bani designerilor pentru a putea avea un aspect cât mai interesant în acest spațiu, dar tu poți să te inspiri direct din acest articol pentru a face și curtea ta să arate la fel ca cele de peste ocean.

Iată cele mai bune 5 idei „furate” de la vedetele americane pentru curți frumoase:

1. Începe cu intrarea în curte – alege porți cu un aspect deosebitOrice curte are o poartă care o delimitează de spațiul public și care oferă intimitatea și siguranța de care ai nevoie. Însă nu orice poartă poate fi folosită în amenajări, ci este necesară una care să arate cât mai interesant, mai ales dacă luăm exemplul caselor de lux americane. Cele mai bune sunt porțile din fier forjat, care sunt foarte rezistente. Deși poate crezi că porțile nu pot avea o frumusețe anume, există, de fapt, multe modele din care poți alege pentru a impresiona chiar dinainte ca cineva să intre în curte.

2. Alei pavate cu un design interesant
Un lucru pe care sigur l-ai observat și în filme este faptul că americanii au alei care să ducă de la poartă spre ușa casei, traversând curtea. Pentru a transforma și acest element din exterior în unul interesant, poți alege ca acestea să urmeze un anumit traseu pentru a putea oferi un efect vizual cât mai plăcut. De exemplu, ai putea avea unele care să formeze un drum șerpuit sau care sa ducă în mai multe secțiuni ale curții la care vrei să ai acces.

3. Iluminarea curții cu stil
Suntem obișnuiți să iluminăm curtea cu o singură sursă, cum ar fi o plafoniera de exterior, sau cu foarte cunoscutele lămpi solare, ce se fixează în pământ. Schimbă aceste corpuri de iluminat cu ghirlande de becuri pentru a crea o atmosferă relaxantă și ambientală. Folosește reflectoare pentru a ilumina colțurile casei.

4.  Aranjează eficient florile din grădină
Curtea ar trebui să aibă măcar o grădină de flori, indiferent de cât de mici sau de mari sunt dimensiunile acesteia. Cel mai interesant ar fi să le plantezi florile în forma unor figuri geometrice sau chiar unele neregulate.

5. Adaugă elemente utile și decorează-le 
Dacă îți dorești și ai posibilitatea, ar trebui să adaugi elemente precum o piscină sau un foișor. Acestea nu numai că sunt foarte utile, dar pot fi decorate, astfel încât să completeze o amenajare reușită. Acestea pot fi folosite oricând vremea permite acest lucru, fiind locuri perfecte pentru a petrece timp cu cei dragi.

Poți găsi și alte idei interesante în acest videoclip.

Aplică aceste sfaturi pentru a putea avea o curte la fel de luxoasă și frumoasă ca cele ale vedetelor americane și impresionează cu o amenajare exterioară de top!

Sursă foto: shutterstock.com

Related posts

DIY: 5 idei de suporturi pentru laptop

Adina Meyers

Te gândești să-ți redecorezi grădina? Pentru un design inedit inspiră-te din produsele Mobigarden   

Adina Meyers

Foraje puțuri – Confort fără sistem centralizat de apă potabilă

Adina Meyers