Bricolaj

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG?

Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii se cere o calitate superioară a sudurii, cum ar fi în industria semiconductoarelor sau industria spațială. În aceste cazuri, sudura TIG WIG poate fi întrebuințată cu succes, deoarece una dintre proprietățile sale de bază este calitatea înaltă a cordonului de sudură, care este rezistent și are un aspect vizual plăcut.

Încălzirea se face prin plasarea unui arc între piesa de prelucrat și electrodul folosit, iar utilizarea unui material de adaos este suplimentară. Printre variabilele principale aferente sudurii TIG WIG se numără compoziția gazului de protecție și viteza de deplasare, precum și tensiunea arcului.

Acest procedeu de sudură constă în folosirea unui wolfram (tungsten) neconsumabil. Sudura TIG este cea în care se folosește căldura generată de arcul electric plasat între electrod și materialul de prelucrat. Pentru acest proces, este nevoie de mai multă îndemânare și de cunoștințe despre cum fucționează un echipament TIG WIG.

Gazul inert folosit protejează baia de metal topit si electrodul neconsumabil, fără a participa la reacția de sudare. Poți folosi echipamente TIG WIG pentru materiale cu grosimi de până la aproximativ 8-10 mm. Fiindcă electrodul nu se topește, procesul asigură o îmbinare fără fum și impurități sau stropi.

Sudura TIG WIG se efectuează în mediu de gaz protector inert, în curent continuu sau alternativ. Utilizatorul unui astfel de echipament poate aplica acest procedeu pentru orice materiale metalice. De cele mai multe ori, gazul de protecție utilizat este argonul.

Care sunt avantajele procedeului de sudură TIG WIG?

Sudarea TIG WIG produce suduri curate și precise pe orice metal, cum ar fi oțel, aluminu, cupru, bronz și chiar aur. Gradul său de aplicabilitate este foarte extins, fiind folosită într-o gamă variată de industrii, motiv pentru care este caracterizată drept procedeu de sudură foarte versatil. TIG WIG poate fi întrebuințat pentru sudarea cadrelor de bicicletă, a mânerelor ușilor, pentru prelucrarea bijuteriilor și multe altele.

Avantajul superior al sudurii TIG este finisajul estetic al piesei de prelucrat, fără a fi nevoie de șlefuire în cele mai multe cazuri. De aceea, este potrivită pentru aplicații de nișă unde se dorește un rezultat final remarcabil prin estetică. Rebels Grup pune la dispoziția sudorilor o ofertă diversificată de echipamente TIG WIG, ce pot fi utilizate într-o plajă largă de industrii.

Un alt avantaj asociat utilizării de echipamente TIG WIG este faptul că acestea folosesc un electrod neconsumabil, care nu se uzează la fel de repede precum electrozii consumabili, deoarece nu are rol de material de adaos. Există un nivel ridicat de control atât în ceea ce privește sursa termică, cât și introducerea de material de adaos, controlul fiind amplificat de posibilitatea de a executare a procesului din orice poziție.

Echipamentul TIG WIG de la Rebels Grup este folosit pentru suduri de înaltă calitate în orice industrie. În plus, aceste echipamente sunt concepute astfel încât să ofere flexibilitate maximă – indiferent de aplicabilitate – și să reziste la impact.

Related posts

2 în 1: bancă și suport pentru plante – construire pas cu pas

Adina Meyers

Arta organizării – cum să ai o bucătărie ca la carte

Adina Meyers

Cum să alegi culorile – 7 pași pentru un decor reușit

Adina Meyers