Orice locuință are nevoie de o renovare generală din când în când. Pentru că este un proces destul de costisitor și dificil de realizat peste noapte, este important să ai grijă ce decizii iei înainte de a transforma casa într-un șantier. Unele erori sau scăpări pot fi foarte dificil de reparat mai târziu.

 

5 greșeli de evitat atunci când îți renovezi locuința:

 

1. Nu vorbești cu mai multe firme

De cele mai multe ori, lucrările de renovare dintr-o locuință au loc la distanțe foarte mari de timp. E greu de crezut că vei ajunge să lucrezi cu aceeași echipă de meseriași, motiv pentru care nu te poți baza pe experiențele și contactele precedente foarte mult. Înainte de a începe lucrările în casă, trebuie să găsești o echipă de oameni serioși, pricepuți, care pot livra ceea ce și-au asumat. Poți începe să ceri recomandări printre prieteni sau la locul de muncă, adună cât mai multe informații și vezi dacă au dus la bun sfârșit lucrările în timp util și fără mari probleme. După ce ai adunat contactele, vorbește cu fiecare firmă în parte și solicită mai multe vizionări la tine acasă pentru a putea face un estimat de cost pentru manoperă și, eventual, materialele de bază. Ține cont de faptul că prețul pentru materiale poate fluctua foarte mult, în funcție de locul de unde le cumperi și de calitatea lor. Abia după ce ai discutat cu mai multe firme și ai primit mai multe evaluări, costuri și termene de predare a lucrării, poți să iei o decizie în cunoștință de cauză. Un avantaj al firmelor de renovare este faptul că totul se va realiza pe baza unui contract. Astfel, îi poți trage la răspundere dacă ceva nu a mers conform înțelegerii.

 

2. Nu gândești pe termen lung

Alegerea materialelor pentru renovare este o etapă foarte importantă nu numai din punct de vedere al costului total, dar și din perspectiva faptului că tot ce faci azi este pentru viitor. Dacă planul tău cuprinde o renovare generală, cu schimbarea completă a rețelei electrice, trebuie să iei în calcul montarea sistemelor de smart home, care te vor ajuta să îți eficientizezi mult mai bine costurile din locuință prin automatizarea luminii, încălzirii și celorlalte componente electrice din casă. Pe termen lung, o astfel de investiție se va dovedi extrem de utilă.

 

3. Accepți cea mai ieftină ofertă de renovare primită

Alături de calitatea lucrării, un lucru este foarte important: prețul total pentru manoperă. În mod normal, vei încerca să găsești o variantă echilibrată pentru buzunarul tău, însă evită să cazi în capcana celei mai mici oferte. Aceasta poate ascunde în spate o echipă neserioasă, care ar putea să nu ducă la bun sfârșit tot ce a promis sau să nu livreze rezultate la o calitatea pe care o dorești pentru casa ta. Sunt situații în care costă mult mai mult să repari greșelile făcute de o echipă de meseriași, decât dacă ai fi ales o firmă mai serioasă.

 

4. Nu îți asiguri un buget înainte de a începe discuțiile

Niciodată nu trebuie să începi discuțiile pentru o renovare a casei tale dacă nu ai deja un buget la dispoziție. O locuință de trei camere refăcută complet poate fi o lucrare de șase-opt săptămâni, timp în care vei avea nevoie de resurse financiare pentru a achita manopera, materialele și eventual noul mobilier din casă. În plus, vor apărea nenumărate costuri neprevăzute, motiv pentru care ar fi important să pleci la acest drum având la dispoziție o mare parte din bani.

 

5. Nu știi foarte bine ce vrei

O echipă de muncitori va lucra după indicațiile tale exacte, așa că ar fi bine să știi foarte clar ce vrei. Altfel există riscul să te trezești cu un rezultat final dezastruos și nu vei putea da vina pe ei. Ei doar execută ce le ceri tu, iar orice schimbare ulterioară va semnifica o cheltuială în plus.

Related posts

Etape și sfaturi importante pentru montarea pavajului

Adina Meyers

BIFE-SIM 2019 – locul de întâlnire al celor mai importanți jucători din industria mobilei, echipamentelor și accesoriilor!

Adina Meyers

Foraje puțuri – Confort fără sistem centralizat de apă potabilă

Adina Meyers