Siguranța, igiena și confortul familiei tale sunt cele mai importante lucruri atunci când vorbim despre o locuință. Mai ales dacă stai într-o casă mai veche, controalele de rutină sunt extrem de necesare pentru a preîntâmpina probleme care se pot dovedi mult mai grave atunci când te iau pe nepregătite. O casă veche poate însemna o rețea electrică incapabilă să facă fața numărului mare de gadgeturi conectate la priză, pereți izolați slab care facilitează apariția mucegaiului și igrasiei, dar și țevi șubrede care pot da naștere unor inundații neplăcute pentru tine, dar și pentru vecinii tăi, dacă locuiești la bloc.

 

5 controale de mentenanță pe care trebuie să le faci în casa ta:

 

1. Verifică instalația sanitară și posibilele scurgeri din casă

Odată cu timpul, instalația sanitară din casă poate ceda din cauza uzurii constante. Este important să poți anticipa acest lucru, printr-o simplă verificare făcută de un instalator care poate identifica potențiale pericole. Știm că mulți proprietari evită să cheltuiască bani pentru investiții care nu sunt absolut necesare sau care nu reprezintă o situație de criză în locuință, precum o inundație, dar este mult mai eficient și mai puțin costisitor să faci o verificare atentă, mai ales dacă ai în plan pe viitor să renovezi locuința.

 

2. Cheamă un specialist să se uite la electrocasnicele vechi

Odată cu anii, electrocasnicele vechi își pierd din eficiență și ajung să consume mult mai mult, ceea ce înseamnă facturi lunare mai mari. Un service pentru centrala Immergas te poate ajuta să te asiguri că vei beneficia de căldură și apă caldă în continuare, mai ales atunci când vremea de afară nu este foarte prietenoasă. Mai mult, electrocasnicele care încep să prezinte defecțiuni pot deveni periculoase atât pentru siguranța familiei, dar și pentru igienă. Un frigider care nu va mai răci corect va permite alimentelor să se strice mai repede, iar un cuptor cu microunde cu probleme ar putea fi factor de risc pentru producerea unui incendiu în casă.

 

3. Vezi cât de solicitată este rețeaua electrică

În cazul în care locuința are mai mult de 20 de ani vechime, ar trebui să verifici cu un electrician cât de eficientă este rețeaua electrică din casă. Proiectată să facă fața unui consum mai mic, rețeaua electrică ar putea fi suprasolicitată de gadgeturile familiei, dar și de numărul mare de electrocasnice din casă.

 

4. Schimbă filtrul pentru aerul condiționat

Un filtru murdar de aer condiționat care nu a fost schimbat niciodată de la achiziționarea aparatului ar putea reprezenta un risc pentru familia ta. Aerul rezultat poate duce la astm, bronșită, dureri de cap sau ochi uscați, cei mici, bătrânii și persoanele cu probleme respiratorii fiind cele mai predispuse acestor afecțiuni.

 

5. Izolează-ți termic locuința

Procesul de izolare termică a locuinței nu numai că te va ajuta să îți reduci factura lunară la încălzirea casei, dar va elimina și riscul producerii igrasiei și mucegaiului din casă, din cauza umidității crescute și a aerisirii necorespunzătoare.

 

Astfel de mici lucrări de întreținere și verificare pe care le poți face în casa ta te pot scuti de cheltuieli mult mai mari pe viitor.

Related posts

Aproape de natura cu pavajul Pietra

Adina Meyers

Umidificatorul – secretul unui camin sanatos

Adina Meyers

Cum putem imbunatati performanta termica a unui acoperis terasa?

Adina Meyers