Amenajari Interioare

5 amenajari simple, dar spectaculoase ale livingului de la mansarda

Caracteristicile spatiului de la mansarda ofera resurse nelimitate pentru realizarea, fara prea mari eforturi, ale unor interioare adaptate stilului de viata modern si activ.

Liniile arhitecturale atipice, lipsite de rigiditatea unghiurilor de 90 de grade, abundenta de lumina naturala si aer curat, alaturi de privelistea neobturata sunt caracteristicile care particularizeaza acest spatiu nonconformist.

De aceea, orice spatiu gazduit la mansarda, va oferi ocazia unei amenajari garantat reusite si ii va incanta pe locatarii sai, facandu-i sa se simta, cu adevarat, privilegiati.

Un living amenajat la mansarda, tinand cont ca acest spatiu este locul in care se intalnesc toti membrii familiei la sfarsitul zilei, trebuie sa fie confortabil si primitor, invitand la relaxare. De aceea, canapeaua din living este un element important, care trebuie ales cu grija.

Si pentru ca natura este de cele mai multe ori remediul perfect pentru sa ne simti bine, reincandu-ne bateriile, livingul de la mansarda trebuie sa invite natura in interior. Poti obtine un living spectaculos si luminos foarte simplu, prin intemediul fermecatoarelor ferestre de mansarda.

Ne-am propus sa iti prezentam 5 exemple de amenajari spectaculoase ale livingului, punand accent pe aceste doua elemente comune, canapeaua si prezenta ferestrelor de mansarda in variate combinatii.

Alb dominant

Lasa peretii albi, alege ferestre de mansarda VELUX tot albe (model GLU) – se stie ca albul amplifica lumina, iar in contrast cu pernele și fotoliul colorate, imaginea capata un aspect viu si elegant. Alege o canapea tot alba, model confortabil, cu husa detasabila, lavabila. Orneaza peretii cu un ceas sau un tablou in aceeasi nuanta. Nu uita de jaluzelele romane montate pe ferestrele VELUX, ele dau o nota si mai eleganta intregului si, in plus, te protejeaza de lumina nedorita.

Culori vibrante

Combinatia de albastru cu maro este una reusita – poti incerca si tu o astfel de amenejare cu o canapea albastra, generoasa combinata cu mobilier maro si o dusumea din lemn deschis la culoare. Nu uita de accesorii – trebuie sa recunoasteti ca rulourile plisate bleu aplicate pe ferestrele VELUX din lemn natur redau ansamblului acea nota de spectaculozitate.

Tonuri tari

Aplica pe unul dintre peretii inclinati un tapet care imita caramida, iar restul peretilor las-i albi. Noi am ales un tapet de o culoare intensa, pamantie. Alege canapeaua pe o ton mai deschis cu peretele, dar in aceeasi nota cu acesta. Cuierul rosu va pune peretele in evidenta, iar canapeaua este simpla, dar foarte comoda si eleganta. Regleaza ce cantitate de lumina naturala vrei sa intre prin ferestrele VELUX cu ajutorul jaluzelelor romane cu nuante in degrade, alese in aceeasi tonalitate. Efectul este wow!

Sa fie lumina

Daca nu stiai, mansardele cu parapet pot fi extrem de luminoase. Aici ferestrele de mansarda au fost combinate cu cele incadrate in parapet si se deschid asemenea unei iesiri pe terasa. Chiar vei simiti diferenta, iar aceasta solutie de ferestre oferita de VELUX este, putin spus, spectaculoasa.

Nuante naturale

Amenajarile intr-o singura culoare pot fi spectaculoase! Alege o nuanta neutra, placuta pentru toate elementele, noi am optat pentru cameleonicul bej, lasand albe ferestrele si peretii. Coltarul este menit sa-i straga pe toti membrii familiei mai aproape si sa interactioneze mai usor. Adauga o masa rotunda, o lampa si un tablou cu elemente grafice in ton.

Pentru inspiratie in amenajarea incaperilor de la mansarda viziteaza velux.ro si fii la curent cu noutatile pe velux.com.

Related posts

Ce aparate nu trebuie sa iti lipseasca atunci cand faci curatenie generala

Adina Meyers

Casa scoica

Adina Meyers

Care sunt cele mai folosite stiluri de amenajare a locuintei

Adina Meyers