Baia reprezinta un loc important din locuinta noastra, asadar merita sa ii acordam toata atentia cuvenita atunci cand vine vorba de amenajarea sa. In general suntem atenti la alegerea obiectelor sanitare, dar nici cele de mobilier nu trebuie neglijate.

In primul rand trebuie sa stii ca pentru o baie nu e recomandat orice tip de mobilier din cauza conditiilor existente aici. In cele mai multe cazuri nivelul de umiditate tinde sa fie foarte ridicat, iar acest lucru este valabil si in ceea ce priveste temperaturile. Asadar mobila normala va fi afectata, rezistenta sa scazand in timp. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste mobilierul creat special pentru baie, dar care este foarte ieftin.

Asigura-te ca materialele care stau la baza dulapului din baia ta sunt unele rezistente si de calitate. In acest fel o sa ai garantia ca noua achizitie va rezista cat mai mult timp fara a necesita reparatii sau chiar schimbarea sa. Una dintre cele mai inalte calitati le poate oferi mobilierul de baie din MDF, insa preturile lor sunt mai ridicate decat in cazul celui din PAL. Daca nu ai un buget care sa iti permita sa cumperi un mobilier de baie din MDF, atunci incearca sa gasesti unul dintr-o combinatie intre cele doua materiale.

In afara de materiale, dimensiunile pe care le are dulapul, precum si spatiile de depozitare pe care le pune la dispozitie sunt si ele unele cat se poate de importante. Ai in vedere ca noul tau dulap pentru baie sa nu ocupe intregul spatiu pe care tu il ai la dispozitie, iar asta pentru ca daca tu vei proceda astfel o sa simti ca te „sufoci”, din cauza ca iti vei incarca prea mult baie. Spatiile de depozitare e bine sa fie suficient de multe cat sa iti poti pune toate lucrurile de care tu ai nevoie la indemana. Pe langa numarul lor, e bine sa ai in vedere care este modul de organizare a spatiului de depozitare, pentru ca degeaba ai multe spatii la dispozitie daca ele sunt organizate intr-un mod defectuos.

Nici designul nu trebuie uitat, iar asta pentru ca vrei ca baia ta sa arate bine si sa fie in deplina armonie. Daca ai adoptat un anumit stil pentru baia ta, incearca sa il mentii si in ceea ce priveste modelul noului tau dulap.

Pe final merita sa scoatem in evidenta ca cel mai bine este sa iti indrepti atentie catre seturi. O sa iesi mult mai bine daca o sa optezi pentru un set de mobilier de baie cu dulap si oglinda, nu doar din punct de vedere al pretului, ci si ca aspect.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Avantajele pardoselilor din bambus pentru casa ta

Adina Meyers

Revoluția welness, despre spa-urile de acasă care aduc opulența la autoizolare

Adina Meyers

Interior urban cu influente scandinave pentru un cuplu tanar

Adina Meyers