LifeStyle

4 metode prin care poti sa economisesti spatiu in bucatarie

Cand esti o persoana ordonata, te descurci foarte bine in orice spatiu, chiar si intr-o bucatarie mica. Unele bucatarii au fost gandite sa fie functionale, prin alocarea unei zone pentru gatit si depozitare, a uneia pentru servit masa si a unor spatii speciale in mobilier pentru incorporarea masinii de spalat rufe si a celei de spalat vase.

Dar daca nu ai o astfel de bucatarie si nu esti nici cea mai organizata persoana, o idee buna ar fi sa tii cont de urmatoarele trucuri de eficientizare a spatiului:

Electrocasnicele potrivite spatiului disponibil

Electrocasnicele din zilele noastre sunt gandite pentru a incuraja consumul sau, mai degraba, pentru a-l sustine, daca e sa luam in considerare cat de pline sunt carucioarele cu care iesim din supermarketuri. De aceea, important este sa nu te lasi distras de tot ce e stralucitor, incapator si cu 100 de functii pe care nu vei avea timp sa le folosesti. De obicei, plitele, cuptoarele si hotele incorporabile sunt gandite in asa fel incat sa ocupe cat mai putin loc si sa satisfaca si nevoile unui bucatar pretentios. Noi, romanii, avem cultura conservarii alimentelor pentru iarna, iar un spatiu mic nu se potriveste cu idealurile noastre de a avea un frigider si un congelator independente unul de celalalt. Din fericire, pentru bucatariile mici, frigiderele cu doua usi, asa cum aflam de pe beko.ro, satisfac nevoia de racitor si de congelator fara a face rabat de la o racire rapida si de la traditiile culinare.

Chiuveta cu o cuva

O alegere atat de simpla precum o chiuveta cu o singura cuva in loc de doua poate sa-ti economiseasca o bucata considerabila din spatiul dedicat blatului. Un blat aerisit si ordonat care permite libera-miscare in procesul de gatit este apreciat nu doar de bucatarii si gospodinele care gatesc pentru o familie numeroasa, ci si de persoanele care folosesc bucataria doar pentru a-si prepara smoothie-uri si salate.

Solutii inteligente de depozitare

Ce facem cand ne dam seama ca nu avem suficient spatiu pentru a organiza si depozita toate vasele si ustensilele pe care le avem? Pentru a rezolva aceasta problema, producatorii de mobila de bucatarie au gasit o multime de solutii inteligente pentru bucatariile mici, care te vor ajuta sa iti faci viata mai usoara si sa ai totul la indemana. Foloseste rafturi, etajere, cosuri metalice suspendabile, sine cu carlige pentru prosoape, polite pentru cani simpatice, suport de tacamuri sau sine magnetice pentru cutite pentru a eficientiza spatiul disponibil pe acei pereti goi pe care ai pune, in mod normal, un calendar sau un ceas. Aceeasi idee functioneaza pentru oale si tigai, in special daca acestea sunt colorate si agatate de un perete negru care camufleaza eventualele zgarieturi care pot aparea cu timpul.

Mobilier de bucatarie pana in tavan

De ce sa te opresti la jumatate de metru distanta de tavan, cand poti merge pana sus? O dilema care nu ar trebui sa existe, in special in cazul bucatariilor carora nu le-ar prisosi ceva spatiu de stocare a alimentelor si a accesoriilor. Mai mult, mobilierul de bucatarie care ajunge pana in tavan creeaza si o iluzie optica: spatiul pare mai inalt, deci mai generos.

 

Related posts

„Acum,mai mult ca oricand!”

Adina Meyers

“Plantăm Aer”, programul de responsabilitate socială dezvoltat de Daikin România, continuă cu experiențe autentice din inima naturii

Adina Meyers

(P) Alexandra Stan joacă rolul lui Moş Crăciun la Cămara cu Merinde

Adina Meyers