LifeStyle Retete

4 deserturi cu înghețată

Zilele călduroase de vară se apropie și, odată cu ele, sezonul de vârf pentru înghețată – un deliciu imposibil de refuzat. Dacă ai o pasiune pentru înghețată și îți plac dulciurile făcute în casă, combină-le în rețete surprinzătoare pentru un răsfăț dublu! Încearcă aceste deserturi irezistibile și oferă-ți câteva momente de plăcere pură!  

Negresă cu înghețată de piersici și fructul pasiunii

Nimic nu se potrivește mai bine cu textura bogată a negresei decât o înghețată răcoritoare de căpșuni. Pentru 4 porții ai nevoie de 120g unt, 120g zahăr, 60g cacao, praf de copt, praf de sare, 1 lingură esență de vanilie, 2 ouă, 100g făină, 50g ciocolată neagră și câteva cupe de înghețată Romantique de piersici și fructul pasiunii, deliciul de la congelator care va desăvârși gustul acestei rețete.    

Încălzește cuptorul și unge tava cu unt. Topește untul la foc mic într-o tigaie, adaugă zahărul și amestecă până cele 2 ingrediente se combină, apoi ia-le de pe foc și toarnă compoziția astfel obținută într-un castron. Adaugă și cacao, praf de copt, esență de vanilie și puțină sare. Încorporează ouăle, făina și bucățile de ciocolată și amestecă încet. Mixează bine până când compoziția devine omogenă, apoi toarnă aluatul în tava de copt. Dă la cuptor 40-45 minute, lasă să se răcească și servește cu o cupă de înghețată Romantique deasupra.     

Banane prăjite cu înghețată

Pentru două banane ai nevoie de două ouă, o ceașcă de lapte, o ceașcă de făină, zahăr vanilinat și înghețată de ciocolată. Din ouă, lapte, făină și zahăr vei face un amestec asemănător compoziției de clătite, prin care treci bananele. Pune la încins uleiul într-o tigaie, iar când începe să sfârâie, adaugă bananele. Lasă-le cam 1 minut pe fiecare parte, până devin aurii și scoate-le pe un șervețel de hârtie, ca să îndepărtezi excesul de ulei. Presară puțin zahăr pudră deasupra și îmbogățește-le gustul cu câteva linguri de înghețată Romantique de ciocolată și mentă, absolut delicioasă!

Mere coapte cu înghețată și scorțișoară

Combinația irezistibilă te va cuceri de la prima degustare! Ingredientele sunt 4 mere, 4 porții de înghețată Malgra de vanilie cu sos şi bucăţi de caramel, 2 linguri de miere și scorțișoară. Spală merele și dă-le cuptor, la foc iute, pentru 30-40 de minute. Ai grijă să le verifici constant și să le întorci pe toate părțile, ca să nu se ardă. Scoate-le din cuptor, așează câte un bulgăre de înghețată lângă fiecare măr și presară deasupra câte o  linguriță de miere și puțin praf de scorțișoară.       

Gofre cu înghețată 

Gofrele sau vafele – un răsfăț cu specific belgian – sunt desertul perfect mai ales pentru copiii pofticioși. Pentru patru porții îți trebuie 250g făină, 3 ouă, 3 linguri zahăr, 500 ml lapte, un plic de praf de copt, 100g unt topit, o esență vanilie, un praf de sare și înghețată pentru topping. Separă gălbenușurile de albușuri și bate albușurile până devin spumă. Amestecă gălbenușurile cu laptele, esența și untul topit, apoi încorporează făina amestecată cu zahărul, sarea și praful de copt, iar la sfârșit albușurile spumă. Toarnă compoziția cu un polonic într-o formă de gofre încinsă. Poți pune cupa de înghețată deasupra sau între două felii și vei obține un sandviș dulce și delicios. Alege Malgra cu fructe de pădure și oferă-ți o clipă de răsfăț absolut!     

  

Related posts

Humanic Summer Vibes

Adina Meyers

Blue Air lansează ruta București – Amsterdam cu zboruri zilnice. Care sunt prețurile

Adina Meyers

Vehiculele STB nu vor recircula aerul din interior, în perioada stării de alertă

Adina Meyers